En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Ankara Tava Tarifi | Videolu Tarif

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Ankara Tava Tarifi | Videolu Tarif
Ankara Tava Tarifi | Videolu Tarif

0 Kişinin Defterine Ekli

10 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 30 dk

Pişirme Süresi : 20 dk

Kaç Kişilik : 4

En lezzetli ve tam kıvamında Ankara Tava Tarifi | Videolu Tarif yapımı için YEMEK TARİFİ REHBERİ doğru adres. Ankara’nın en sevilen tariflerinden Ankara Tava tüm lezizliğiyle sizlerle. Kuzu eti, baharatlar, ve şehriyeyle devleşen Ankara Tava, kalabalık misafirleriniz için pratik ve lezzetli bir tercih olacak. Yöresel lezzetler arasında en sevdikleriniz arasına girecek olan Ankara tava tarifini nasıl yapacağınızı bizimle birlikte hemen öğrenebilirsiniz. Kökeni Kafkaslara dayanan bu tarifi denedikten sonra tekrar tekrar yapacağınıza eminiz. Malzemeler hazırsa başlayalım. Ankara Tava tarifinin yanına çok yakışacak Naneli Salatalıklı Ayran tarifimize göz atmaya ne dersiniz? Bir porsiyon Ankara Tava (100 gram), 191 kaloridir. İçerisinde 11.4 gram yağ, 14.6 gram karbonhidrat, 8.3 gram protein bulunmaktadır.

Ankara Tava Tarifi | Videolu Tarif Malzemeleri

    Ana malzemeler

    • 700 gram (g) kuzu but, kemiksiz, parça kesilmiş
    • 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
    • 4 adet köy biberi, küp doğranmış
    • 18 adet çeri domates

    Pilavı için

    • 3 su bardağı arpa şehriye
    • 4 su bardağı sıcak su
    • 2 yemek kaşığı tereyağı

    Üzeri için

    • 8-10 yaprak maydanoz

    Ankara Tava Tarifi | Videolu Tarif Nasıl Yapılır?

    1. Fırını 180 dereceye ısıtın.
    2.  
    3. Tavada ayçiçek yağını ısıtın. Kuzu etlerinin her bir yüzünü 2 dakika renk alana dek mühürleyin, çeri domatesleri ekleyip 1 dakika pişirin. Kenara alın.
    4. Kuzu etlerinin her bir yüzünü 2 dakika renk alana dek mühürleyin, çeri domatesleri ekleyip 1 dakika pişirin. Kenara alın.
    5. Tavaya tereyağı ekleyin, önce soğan sonra biberleri ekleyip 2 dakika yumuşayana dek kavurun.
    6. Arpa şehriyeleri ekleyip, orta ateşte renk alana dek kavurun. Fırın tepsiye alın.
    7. Üzerine mühürlenen kuzu eti ve domatesleri ekleyip, suyu ilave edin. Suyunu çekene dek yaklaşık 20 dakika pişirin.
    8.  Üzerine doğranmış maydanoz ile servis edin.

    Afiyet olsun! Ankara Tava Tarifi | Videolu Tarif ve daha fazlası için YEMEK TARİFİ REHBERİ sitemizi takipte kalın.

    Ziyaretçi Yorumları

    Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

    Adınız - Soyadınız

    E-Posta Adresiniz

    Yorumunuz

    Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

    02Knorr ile Yöresel Tarifler

    Knorr ile Yöresel Tarifleryemektarifirehberi

    Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

    Tavuk Mangal Sosu

    Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi

    Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

    02Havuç Kabak Tarator

    Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

    03Yuvalama Çorbası

    Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

    ...

    Tüm Hakları Saklıdır - 2020