En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Ev Yapımı Et Döner

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Ev Yapımı Et Döner
Ev Yapımı Et Döner

0 Kişinin Defterine Ekli

9 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 10 dk

Pişirme Süresi : 40 dk

Kaç Kişilik : 4

YEMEK TARİFİ REHBERİ mutfağında bugün harika bir lezzet var: Ev Yapımı Et Döner. “Evde et döner yapılır mı?” demeyin ve tarife doğru ilerleyin.  Herkesin favori döneri daha da doğrusu dönercisi vardır. Ama bugün favorilerin değiştiği gün, zira artık en güzel döner sizin mutfağınızdan çıkıyor olacak. Bunun gerçekleşmesiyse sadece birkaç püf noktası uzağınızda sizi bekliyor. Biliyorsunuz ki döner hem kıymadan hem antrikottan hazırlanıyor. Biz de bu tarifimizde hem kıyma hem de antrikot katlarını kullanarak hazırladık ancak siz kıyma katı oluşturmadan da ev yapımı et döner hazırlayabilirsiniz. Kıyma ve antrikottan başka farklı tarifler de yapabilirsiniz. Mesela; Tepsi Köfte, Kıymalı Pide ve Kekikli Sarımsaklı Dana Antrikot bunlardan birkaçı. Oralara gitmeden önce bize oradan 1,5 porsiyon döner saklayın lütfen.  Bu tarif ile sofralarınız şenlenecek.

Ev Yapımı Et Döner Malzemeleri

  • 200 gram (g) antrikot
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı Knorr Kekik
  • Yarım tatlı kaşığı Knorr Tatlı Toz Kırmızı Biber
  • Yarım tatlı kaşığı yenibahar

Kıyma harcı için

  • 200 gram (g) kıyma, yağsız
  • 1 adet soğan, rendelenmiş
  • Yarım tatlı kaşığı tuz
  • Yarım tatlı kaşığı Knorr Karabiber

Ev Yapımı Et Döner Nasıl Yapılır?

  1. Dana antrikot ya da but etini ince ince dilimleyin ya da dilimlenmiş şekilde alın. 
  2.  
  3. Yoğurt, zeytinyağı, kekik, toz kırmızı biber ve yenibaharı geniş bir kapta harmanladıktan sonra et dilimlerini bu karışıma bulayın. 
  4. Dinlenmesi için etleri marinasyonuyla beraber buzdolabına kaldırın. 
  5. Kıyma, rendelenmiş soğan, tuz ve çekilmiş tane karabiberi bir kaba alın. 
  6.  
  7. Köfte harcı hazırlar gibi yoğurun.
  8. Tezgahın üzerine streç film açın. İnce bir dilim antrikotu orta kısma yerleştirin. Üzerini ince bir kat kıyma karışımıyla kaplayın. 
  9.  
  10. Tüm malzemeler bitene kadar bir kat antrikot, bir kat kıyma şeklinde ilerleyerek dönere son şeklini verin. 
  11.  
  12. Üzerini streç filmle kapladığınız döneri iki yanından sıkıca kapatın ve rulo şeklinde sarın.
  13. Dondurucuya kaldırarak katı bir kıvam alması için en az 2 saat kadar bekletin. 
  14.  
  15. Pişirmeden önce kesebileceğiniz kıvama gelene kadar oda sıcaklığında az bir süre bekletin. 
  16.  
  17. İnce dilimlediğiniz döner parçalarını önceden ısıtılmış tavada ters yüz ederek pişirin. 
  18.  

Afiyet olsun! Ev Yapımı Et Döner ve daha fazlası için YEMEK TARİFİ REHBERİ sitemizi takipte kalın.

Ziyaretçi Yorumları

Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

Adınız - Soyadınız

E-Posta Adresiniz

Yorumunuz

Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

02Parti Yemekleri

Parti Yemekleriyemektarifirehberi

Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

Tavuk Mangal Sosu

Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi

Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

02Havuç Kabak Tarator

Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

03Yuvalama Çorbası

Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

...

Tüm Hakları Saklıdır - 2020