En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Minestrone Tarifi | Videolu Tarif

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Minestrone Tarifi | Videolu Tarif
Minestrone Tarifi | Videolu Tarif

0 Kişinin Defterine Ekli

9 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 30 dk

Pişirme Süresi : 30 dk

Kaç Kişilik : 4

Geleneksel lezzetlerimizden Minestrone Tarifi | Videolu Tarif, şimdi YEMEK TARİFİ REHBERİ güvencesiyle karşınızda.   Minestrone’nin kökenleri Roma İmparatorluğuna kadar uzanıyor. Yerlilerin beslenme şekli ‘mecburiyetten vejetaryen’ iken, soğan, mercimek, lahana, kuşkonmaz, havuç gibi sebzelerle minestrone yapılıyordu. O zamanlar tüm yemeklerin bazı, ‘pulte’ denilen kavuzlu buğdayın tuzlu suda kaynatılmasıyla yapılan bir tür lapayladı. Pulteye sebzeler katarak yemek yapıyorlardı. M.Ö. 2. yüzyıldan sonra, Roma İmparatorluğu’nun İtalya’yı fethetmesi ve ticaret yollarını ele geçirmesiyle birlikte, Roma halkının ve dolayısıyla günümüz İtalya’sının diyeti şekillenmeye başlıyor, etler, et ve sebze suları ve çorbalar mutfaklara giriyor. Yunanlılar’ın Roma’ya ekmeği tanıtması ile, Kavuzlu buğday yalnızca yoksulların yemeği oldu. Antik Romalılar, tahıl ve sebze bazlı bir beslenme şeklinin sağlıklılığına inanıyor ve bu şekilde besleniyorlardı. Zaman içerisinde yeme şekilleri değiştikçe, minestrone’de de değişiklikler, daha önceki reçeteden farklı olarak bakliyat, yeşillikler, sakatat parçaları ve şarap da çorbaya eklendi. Son olarak Amerika kıtasından patates ve domatesin gelmesi ile çorba tamamlanmış oldu. Minestrone, her zaman dolabınızda ve kilerinizde olan sebzelerle yapabileceğiniz, hem çok pratik hem de çok besleyici bir çorba. Mevsime göre minestroneniziz yaratıcılığınıza göre şekillendirebilirsiniz, mesela kışın ıspanak, lahana, kereviz koyarken, yazın taze fasulye, fava ve bezelye ile yapabilirsiniz. Tüm malzemeler hazırsa, mutfağa geçelim ve minestrone yapmaya başlayalım! 1 porsiyon Minestrone 60 kaloridir.

Minestrone Tarifi | Videolu Tarif Malzemeleri

    Ana Malzemeler

    • 1 su bardağı midye makarna
    • 1 adet havuç, küp doğranmış
    • 1 su bardağı barbunya, haşlanmış
    • 4 adet kereviz sapı, küp doğranmış
    • 1 adet kabak, küp doğranmış

    Suyu için

    • 1,5 litre (l) su
    • 1 adet soğan
    • 1 tatlı kaşığı ayçiçek yağı
    • 1 yemek kaşığı domates salçası
    • 1 su bardağı Knorr Tavuk Suyu Bulyon

    Sos İçin

    • 8-10 yaprak fesleğen

    Minestrone Tarifi | Videolu Tarif Nasıl Yapılır?

    1. Havuçların kabuklarını soyup, küçük küplere kesin. Kabuklarını ayırın.
    2. Kereviz sapının kılçıklarını alın, küçük küplere kesin. Kılçıkları ayırın.
    3.  
    4. Küçük bir soslukta ayçiçek yağını ısıtın, salçayı ekleyip kavurun. Tavuk suyunu ekleyip karıştırın. Kenara alın.
    5.  
    6. Tencereye su, soğan, kereviz ve havuç kabuklarını ekleyip, kaynatın. Kaynayınca altını kısıp, 15 dakika dinlendirin.
    7.  
    8. Havuçları ekleyin, 5 dakika pişirin. Barbunyaları ekleyin 5 dakika pişirin.
    9.  
    10. Kereviz saplarını ekleyin, 5 dakika pişirin.
    11.  
    12. Makarnaları ekleyin, 5 dakika pişirin.
    13. Kabakları ekleyin, 5 dakika pişirin.
    14.  
    15. Hazırladığınız karışıma tavuk suyunu ekleyin, 5 dakika pişirip ocaktan alın.
    16.  
    17.  Üzerine fesleğen serpip servis edin.

    Sofralarınızdan bereket, evinizden huzur eksik olmasın. Minestrone Tarifi | Videolu Tarif ile sevdiklerinizi mutlu edin.

    Ziyaretçi Yorumları

    Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

    Adınız - Soyadınız

    E-Posta Adresiniz

    Yorumunuz

    Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

    02Parti Yemekleri

    Parti Yemekleriyemektarifirehberi

    Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

    Tavuk Mangal Sosu

    Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi

    Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

    02Havuç Kabak Tarator

    Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

    03Yuvalama Çorbası

    Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

    ...

    Tüm Hakları Saklıdır - 2020