En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Arabaşı Çorbası ve Hamuru

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Arabaşı Çorbası ve Hamuru
Arabaşı Çorbası ve Hamuru

0 Kişinin Defterine Ekli

10 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 30 dk

Pişirme Süresi : 50 dk

Kaç Kişilik : 4

Geleneksel lezzetlerimizden Arabaşı Çorbası ve Hamuru, şimdi YEMEK TARİFİ REHBERİ güvencesiyle karşınızda. Rotayı İç Anadolu bölgesine doğru çeviriyoruz. Kışın gelmesiyle mutfaklara düşen arabaşı çorbası ve hamuruyla huzurlarınızdayız. İç Anadolu bölgesine ait Arabaşı çorbası kışın gelmesiyle hemen hemen her mutfakta pişiyor. Özel bir hamurla tüketilen bu çorbanın içerisine didiklenmiş tavuk ekleniyor. Tavuk suyunun da eşlik ettiği bu çorbanın tavuk suyu çorbadan tek farklı içerisine salça konması ve ve pek tabii özel hamuruyla tüketiliyor olması. Arabaşı çorbasının hamuruysa yine ocakta kavrularak hazırlanıyor. Un helvasının şekersiz versiyonu gibi düşünebilirsiniz. Bu hamurun kıvamının sert olması gerekiyor ancak topaklarından da tamamen ayrışmış olması gerekiyor. Son olarak kaynayana kadar çırpmanız gerekiyor. Anlayacağınız iş biraz kol kaslarına düşse de, lezzeti enfes oluyor. Keza üzerine uğraştığınız tüm tarifler için durum böyle, ne kadar çok emek verirseniz, keyfini çıkarmak da bir o kadar değerli oluyor. Bu nedenle Arabaşı çorbasını mutlaka denemenizi öneriyoruz. Yöresel lezzetler arayışındaysanız, Şiveydiz, Beyran, Fırında Kuru Patlıcan Dolması, Tutmaç Çorbası ve Bodrum Köfte tariflerine bir şans verin deriz.  Lafı çok fazla uzatmadan tarifine devamına doğru sizi aşağı alalım. Önce hamur yapımıyla başlamanızı tavsiye ediyoruz. Arabaşı Çorbası tarifiyle tanışmanızı şimdiden kutluyoruz. Özenle hazırlayacağınız mide dostu Ramazan çorbası tarifleri ile sofralarını şenlendirebilir, yemeğinize sağlıklı bir başlangıç yapabilirsiniz. Farklı malzemeler ve baharatlarla zenginleştirilmiş, kolay yapabileceğiniz iftar için çorba tarifleri denemek istiyorsanız, doğru yerdesiniz. Dumanı üstünde en leziz ramazan çorbası tariflerini sizin için bir araya getirdik.

Arabaşı Çorbası ve Hamuru Malzemeleri

  • 1 adet tavuk, bütün
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1,5 yemek kaşığı tereyağı
  • 6 su bardağı tavuk suyu

Hamuru İçin

  • 1 litre (l) su
  • 10 yemek kaşığı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Arabaşı Çorbası ve Hamuru Nasıl Yapılır?

  1. Hamuru hazırlamak için 3 su bardağı suyu kaynamaya bırakın. Geri kalan 3 su bardağı suyla unu çözdürün. 
  2.  
  3. Kaynayan suyu yavaş yavaş karıştırarak unlu karışımı ekleyin.
  4. Karıştırdığınız kaşığın zor dönüyor olması gerekiyor. Kıvamın cıvık olduğunu düşünürseniz ocağın altını kısarak hızlı hareketlerle un ekleyebilirsiniz.
  5. Karışımı devamlı karıştırarak kaynatın. 
  6. Islattığınız bir tepsiye hamuru alın ve 3-4 saat beklemeye bırakın. 
  7.  
  8. Çorba için tavuğu haşlayın. Kullanmak istediğiniz bölgeyi didikleyin.
  9. Tereyağı ve unu kavurun. Unun kokusu çıktıktan sonra salçayı ve pul biberi ekleyip karıştırın. 
  10. Daha sonra yavaşça tavuk suyunu ekleyin.
  11. Topaklanmaması için devamlı karıştırın. 
  12.  
  13. Çorba kaynadıktan sonra didiklediğiniz tavuk etlerini ekleyin.
  14. Hamuru baklava dilim olarak kesip, çorbanın yanında servis edin.

Afiyet olsun! Arabaşı Çorbası ve Hamuru ve daha fazlası için YEMEK TARİFİ REHBERİ sitemizi takipte kalın.

Ziyaretçi Yorumları

Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

Adınız - Soyadınız

E-Posta Adresiniz

Yorumunuz

Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

02Yılbaşı

Yılbaşıyemektarifirehberi

03Parti Yemekleri

Parti Yemekleriyemektarifirehberi

Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

Tavuk Mangal Sosu

Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi

Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

02Havuç Kabak Tarator

Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

03Yuvalama Çorbası

Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

...

Tüm Hakları Saklıdır - 2020