Hazırlama Süresi : 30 dk
Pişirme Süresi : 20 dk
Kaç Kişilik : 4
Geleneksel lezzetlerimizden Zeytinyağlı Kabak Tarifi, şimdi YEMEK TARİFİ REHBERİ güvencesiyle karşınızda. Kalorisi oldukça düşük, A ve C vitamini bakımından zengin, detoks etkili kabak; hazırlaması kolay ve ekonomik sebzelerin başında geliyor. Evinizde her zaman bulunan malzemeler ile kısa sürede hazırlayabileceğiniz zeytinyağlı kabak yemeği, hafifliği ve lezzetiyle gönlünüzü kazanacak. Zeytinyağlı tariflerin neredeyse tamamında dikkat etmeniz gereken bazı püf noktalar vardır. Soğanları zeytinyağında kavurarak başlayan pişirme sürecinde önce sebzeler eklenir ve soğanla beraber iyice kavrulur. Soğanın karamelize lezzetiyle iyice lezzetlenen sebzeleri pişirmenin en önemli püf noktalarından biri, ekleyeceğiniz su oranıdır. Bazı sebzeler çok fazla su salarken, bazıları az da olsa ekstra su ilavesi ister. Örneğin, kabak çok fazla su saldığı için ekstra su eklemenize gerek kalmayacaktır. Zeytinyağlı tarifleri pişirirken suyu azar azar ve yemek çektikçe eklemek, kıvamını kontrol etmenizi sağlayacaktır. ● Zeytinyağlı yemeklerde ana sebzenin yanında destekleyecek farklı sebzeler de kullanmak yemeğin lezzetini artıracaktır. Örneğin, kereviz, kabak, enginar gibi yemeklere havuç çok yakışır. Havuç şeker oranı yüksek bir sebze olduğu için zeytinyağlı tariflerin ihtiyacı olan şeker aromasını da verecektir. ● Neredeyse tüm zeytinyağlı tariflere sarımsak çok yakışır. Sebzeleri kavururken ekleyeceğiniz birkaç diş sarımsak, yemeği çok daha lezzetli bir hale getirir. ● Zeytinyağlı yemeklerin olmazsa olmazı ise limondur. Limon suyu ve limon kabuğu ekleyerek, hafif ekşilik ve ferahlık verebilirsiniz. ● Limon suyu eklediğiniz tariflerde bir çay kaşığı kadar toz şeker ekleyip yemeğinizin asit oranını dengeleyebilirsiniz. ● Zeytinyağlı tariflerinizin tamamında, yemeği ocaktan aldıktan sonra üzerine soğuk sıkım zeytinyağı gezdirerek zeytinyağı kokusunu ve lezzetini öne çıkarabilirsiniz. Bu tarife pirinç veya bulgur ekleyerek Kabak Kalye gibi başka bir tarif de deneyebilirsiniz. Zeytinyağlı kabak yemeğinin bir porsiyonunda yaklaşık 143 kalori bulunur. Bol sebze içerdiğinden mineral, vitamin ve posa yönünden çok zengindir. Tarife geçmeden kabağı değerlendirebileceğiniz birkaç tarif yazıp sizi mutfağa uğurluyoruz. Buyurunuz: İçi Dolu Kabak, Vejetaryen Kabak Lazanya, Fırında Kabak Mücver ve Kabaklı Pilav.
Bu nefis Zeytinyağlı Kabak Tarifi tarifi favoriniz olacak. YEMEK TARİFİ REHBERİ ailesi olarak afiyetler dileriz.
Ziyaretçi Yorumları
Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin
Kırmızı Etin Bölümleri Nelerdir?yemektarifirehberi
Parti Yemekleriyemektarifirehberi
Sahur Tarifleri: Sahurda Yapılabilecek Yemekler için 5 Basit Tarifyemektarifirehberi
Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri
Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi
Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler
Kırmızı Etin Bölümleri Nelerdir?yemektarifirehberi
Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi
Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi
SAYFALAR
KATEGORİLER
...
Tüm Hakları Saklıdır - 2020