En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Zeytinyağlı Kabak Tarifi

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Zeytinyağlı Kabak Tarifi
Zeytinyağlı Kabak Tarifi

0 Kişinin Defterine Ekli

10 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 30 dk

Pişirme Süresi : 20 dk

Kaç Kişilik : 4

Geleneksel lezzetlerimizden Zeytinyağlı Kabak Tarifi, şimdi YEMEK TARİFİ REHBERİ güvencesiyle karşınızda.   Kalorisi oldukça düşük, A ve C vitamini bakımından zengin, detoks etkili kabak; hazırlaması kolay ve ekonomik sebzelerin başında geliyor. Evinizde her zaman bulunan malzemeler ile kısa sürede hazırlayabileceğiniz zeytinyağlı kabak yemeği, hafifliği ve lezzetiyle gönlünüzü kazanacak.  Zeytinyağlı tariflerin neredeyse tamamında dikkat etmeniz gereken bazı püf noktalar vardır. Soğanları zeytinyağında kavurarak başlayan pişirme sürecinde önce sebzeler eklenir ve soğanla beraber iyice kavrulur. Soğanın karamelize lezzetiyle iyice lezzetlenen sebzeleri pişirmenin en önemli püf noktalarından biri, ekleyeceğiniz su oranıdır. Bazı sebzeler çok fazla su salarken, bazıları az da olsa ekstra su ilavesi ister. Örneğin, kabak çok fazla su saldığı için ekstra su eklemenize gerek kalmayacaktır. Zeytinyağlı tarifleri pişirirken suyu azar azar ve yemek çektikçe eklemek, kıvamını kontrol etmenizi sağlayacaktır.    ● Zeytinyağlı yemeklerde ana sebzenin yanında destekleyecek farklı sebzeler de kullanmak yemeğin lezzetini artıracaktır. Örneğin, kereviz, kabak, enginar gibi yemeklere havuç çok yakışır. Havuç şeker oranı yüksek bir sebze olduğu için zeytinyağlı tariflerin ihtiyacı olan şeker aromasını da verecektir.  ● Neredeyse tüm zeytinyağlı tariflere sarımsak çok yakışır. Sebzeleri kavururken ekleyeceğiniz birkaç diş sarımsak, yemeği çok daha lezzetli bir hale getirir.  ● Zeytinyağlı yemeklerin olmazsa olmazı ise limondur. Limon suyu ve limon kabuğu ekleyerek, hafif ekşilik ve ferahlık verebilirsiniz. ● Limon suyu eklediğiniz tariflerde bir çay kaşığı kadar toz şeker ekleyip yemeğinizin asit oranını dengeleyebilirsiniz.  ● Zeytinyağlı tariflerinizin tamamında, yemeği ocaktan aldıktan sonra üzerine soğuk sıkım zeytinyağı gezdirerek zeytinyağı kokusunu ve lezzetini öne çıkarabilirsiniz.  Bu tarife pirinç veya bulgur ekleyerek Kabak Kalye gibi başka bir tarif de deneyebilirsiniz. Zeytinyağlı kabak yemeğinin bir porsiyonunda yaklaşık 143 kalori bulunur. Bol sebze içerdiğinden mineral, vitamin ve posa yönünden çok zengindir.  Tarife geçmeden kabağı değerlendirebileceğiniz birkaç tarif yazıp sizi mutfağa uğurluyoruz. Buyurunuz: İçi Dolu Kabak, Vejetaryen Kabak Lazanya, Fırında Kabak Mücver ve Kabaklı Pilav.

Zeytinyağlı Kabak Tarifi Malzemeleri

  • 500 gram (g) kabak
  • 1 adet soğan
  • Çeyrek su bardağı zeytinyağı
  • 1 adet kırmızı biber
  • 2 adet havuç
  • 1 adet küp şeker

Zeytinyağlı Kabak Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Soğanları küp küp doğrayın ve kabakları soyun.
  2. Kabakları soymak yerine dilerseniz küçük delikler de açabilirsiniz.
  3. Sotelediğiniz soğanların üzerine salçayı ilave ederek 1-2 dakika daha kavurun. Salçanın çiğ kokusu iyice çıkana kadar kavurma işlemine devam edin.
  4. Kabak, kırmızı biber ve havuçları tencerenin içerisine ilave edin.
  5. Tuz, şeker ve sıcak suyu ekleyerek kısık ateşte kabaklar yumuşayıncaya kadar pişirin.
  6. Çatal yardımıyla yumuşaklığını kontrol ettikten sonra soğuması için cam bir kaba aktarın.

Bu nefis Zeytinyağlı Kabak Tarifi tarifi favoriniz olacak. YEMEK TARİFİ REHBERİ ailesi olarak afiyetler dileriz.

Ziyaretçi Yorumları

Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

Adınız - Soyadınız

E-Posta Adresiniz

Yorumunuz

Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

02Parti Yemekleri

Parti Yemekleriyemektarifirehberi

Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

Tavuk Mangal Sosu

Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi

Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

02Havuç Kabak Tarator

Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

03Yuvalama Çorbası

Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

...

Tüm Hakları Saklıdır - 2020