En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Narlı Turta Tarifi

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Narlı Turta Tarifi
Narlı Turta Tarifi

0 Kişinin Defterine Ekli

11 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 30 dk

Pişirme Süresi : 60 dk

Kaç Kişilik : 8

YEMEK TARİFİ REHBERİ mutfağında bugün harika bir lezzet var: Narlı Turta Tarifi. Çay saatlerinizi güzelleştiren, ağızda dağılan kıtır kıtır tabanı ve nefis meyveli harcıyla vazgeçemeyeceğiniz bir lezzet: Turta. Hem göze hem mideye hitap eden narlı turta, özellikle sonbahar ve kış mevsimlerinin en çok tercih edilen tatlılarından. Çay saatlerinin yanına yakışacak hafif lezzetlerinden biri olan turtayı, farklı mevsim meyveleriyle yapmanız mümkün. Hatta evde bozulmaya yüz tutmuş meyveleri değerlendirmek için iyi bir alternatif bile olabilir. Turta tarifini yaparken tart tarifiyle karıştırmanız mümkün. İkisi de oldukça benzer. Aralarındaki en belirgin fark, turtanın tarta göre daha ince bir hamurla yapılması ve üstüne kafes şeklinde yaptığınız hamurla kaplı olması. Tartınsa üzeri kapatılmıyor, açık servis ediliyor. Turtanın birçok lezzetini yapabilirsiniz. Elmalı, limonlu, yaban mersinli, Hindistan cevizli, bal kabaklı… Turtanın birçok çeşidi var. Mevsimin gözde meyvelerinden narlı turta yapmaksa sanıldığı kadar zahmetli değil. Hazırsanız sizi önce püf noktalarına, sonra tarife alalım. Meyveli turta tariflerini seviyorsanız, sizin için elmalı turta tarifimizi de buraya bırakalım! Bu tarif ile sofralarınız şenlenecek.

Narlı Turta Tarifi Malzemeleri

    Hamuru İçin

    • 1 adet yumurta
    • 125 gram (g) tereyağı
    • 1 adet limon, kabuğu
    • 125 gram (g) toz şeker
    • 250 gram (g) un
    • 1 adet kabartma tozu

    Narlı İç Harcı İçin

    • 3 adet nar
    • 1 yemek kaşığı nişasta
    • 1 yemek kaşığı toz şeker

    Servis İçin

    • 3 yemek kaşığı pudra şekeri

    Narlı Turta Tarifi Nasıl Yapılır?

    1. Tereyağı ve yumurtayı birlikte karıştırın. İçine toz şeker ve limon kabuğunu ekleyip karıştırmaya devam edin. Sonra, üzerine un ve kabartma tozunu da ekleyip iyice karışana kadar yoğurun.
    2. Hazırladığınız hamurun üzerini kapatıp 30 dakika kadar bekletin.
    3. Bu sırada turtanın iç harcını hazırlayın. Narları ikiye bölüp tanelerini çıkarın ve yarısını ayırıp suyunu sıkın. İçinde beyaz parçalar kalmamasına dikkat edin.
    4. Nar suyunu ufak bir tencereye koyun ve içine şekeri ve nişastayı ekleyerek karıştırıp kıvam almasını sağlayın. Piştikten sonra kalan narı ekleyin ve ocağı kapatın.
    5. Orta boy tart kalıbını tereyağıyla yağlayın. Hamurun yarısını koparıp ondan da bir parça alıp kalanını tepsiye yayın.
    6. Hamurun kenarlarını yırtmadan uzatın ve tırtıklı yerleri kaplayın. Narlı harcı dökün ve tüm turtayı kaplayın.
    7. Kalan hamuru şeritler şekline getirip üzerini örtün. Turtayı 180 derecede üstü renk alana kadar pişirin.
    8. Üzerine pudra şekeri serpip servis edebilirsiniz.

    Şimdiden ellerinize sağlık! Narlı Turta Tarifi tarifimizi denediyseniz YEMEK TARİFİ REHBERİ yorumlarında bizimle paylaşmayı unutmayın.

    Ziyaretçi Yorumları

    Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

    Adınız - Soyadınız

    E-Posta Adresiniz

    Yorumunuz

    Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

    02Parti Yemekleri

    Parti Yemekleriyemektarifirehberi

    Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

    Tavuk Mangal Sosu

    Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi

    Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

    02Havuç Kabak Tarator

    Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

    03Yuvalama Çorbası

    Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

    ...

    Tüm Hakları Saklıdır - 2020