En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Fırında Kış Kızartması

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Fırında Kış Kızartması
Fırında Kış Kızartması

0 Kişinin Defterine Ekli

10 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 20 dk

Pişirme Süresi : 15 dk

Kaç Kişilik : 4

Geleneksel lezzetlerimizden Fırında Kış Kızartması, şimdi YEMEK TARİFİ REHBERİ güvencesiyle karşınızda. Kızartma denince aklımıza yaz aylarında sıkça tüketilen patlıcan, kabak, patates ve üzerine bol domates sosla servis edilen yemek aklımıza geliyor. Bizse bugün kış versiyonuna değiniyoruz. Tabi yoğurdu da unutmamak gerek, zira yoğurtsuz bir sebze kızartması asla düşünülemez. Kızartmayı seven ama yağından dolayı tercih etmeyenler için kızartmanın lezzetini aratmayacak alternatifler de var. Sebzeleri çeşitli pişirme teknikleriyle afiyetle yiyebilirsiniz. Buharda, fırında ya da tavada soteleme tekniğini kullanabilirsiniz… Fırında kış kızartmasına gelirsek; tarifi uygularken dilediğiniz sebzeyi kullanabilirsiniz. Renk renk, çeşit, çeşit, seçim sizin. Kış mevsimindeyse patlıcan ve kabak yerine, karnabahar, brokoli, havuç, Brüksel lahanası ve kereviz kullanarak tüketebilirsiniz. Pratik ve sağlıklı olması sebebiyle bu yemeği evde her an bulundurabilir, misafirlerinize de ana yemek yanında garnitür olarak servis edebilirsiniz. Sevdiğiniz baharatları ve son olarak üzerine yoğurt eklerseniz ana yemek yerine geçmesi de pek mümkün. Malzemeler hazırsa sizi tarife doğru alalım.  

Fırında Kış Kızartması Malzemeleri

  • 1 adet brokoli, bütün
  • 2 adet havuç
  • 2 adet patates
  • 2 adet kırmızı kapya biber
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı Knorr Karabiber

Domates Sos İçin

  • 3 adet domates
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı sirke
  • 1 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı Knorr Karabiber

Fırında Kış Kızartması Nasıl Yapılır?

  1. Bütün sebzeleri yıkayıp iyice kurulayın. 
  2.  
  3.  
  4. Sebzeleri iri parçalar halinde doğrayıp geniş bir kaba alın.
  5.  
  6.  
  7.  
  8. Zeytinyağı, tuz ve karabiberi ekleyip harmanlayın.
  9.  
  10. Önceden ısıtılmış fırında yağlı kağıt serilmiş bir tepsiye sebzeleri yerleştirin. 
  11.  
  12.  
  13. Sebzelerin pişip pişmediğini anlamak için havuç ya da patatese çatal batırabilirsiniz. En geç pişen sebzeler havuç ve patates olduğundan size en doğru yanıtı vereceklerdir.
  14.  
  15. Küçük bir tencerede zeytinyağını ısıtıp sarımsakları ekleyin, karıştırın. Domates rendesi, sirke, tuz ve karabiber ekleyip kısık ateşte 5′ pişirin. 
  16.  
  17. Fırından çıkan sebzeleri, üzerine domates sos ile servis edin.

Bu nefis Fırında Kış Kızartması tarifi favoriniz olacak. YEMEK TARİFİ REHBERİ ailesi olarak afiyetler dileriz.

Ziyaretçi Yorumları

Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

Adınız - Soyadınız

E-Posta Adresiniz

Yorumunuz

Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

02Parti Yemekleri

Parti Yemekleriyemektarifirehberi

Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

Tavuk Mangal Sosu

Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi

Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

02Havuç Kabak Tarator

Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

03Yuvalama Çorbası

Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

...

Tüm Hakları Saklıdır - 2020