En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Karnabahar Mantısı

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Karnabahar Mantısı
Karnabahar Mantısı

0 Kişinin Defterine Ekli

8 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 20 dk

Pişirme Süresi : 15 dk

Kaç Kişilik : 2

En lezzetli ve tam kıvamında Karnabahar Mantısı yapımı için YEMEK TARİFİ REHBERİ doğru adres. Karnabahar birçok yemeği yapılabilen yararlı ve doyurucu bir sebze. Salatası, makarnası, ızgarası, tencere yemeği hatta pizzası bile yapılabilir. Neden mantısı yapılmasın ki? Sebze ağırlıklı beslenmeye çalışan ve formunu korumaya çalışanlar için doğru bir tercih olacak. Karnabahar oldukça düşük kalorili bir sebzedir ve diyet menülerinin vazgeçilmezlerindendir. Diğer düşük kalorili yiyecekleri merak ediyorsanız sizi hemen yazımıza davet edelim! Yaprakları koyu yeşil, çiçekleri beyaz olur bu nedenle koyu yeşil yaprakları kopartın. Eğer kopmayacak kadar sert yapraklar varsa bir bıçak veya makas kullanabilirsiniz. Tüm yaprakları ayıkladıktan sonra suyla yıkayın. Bir süre suyun altında beklettiğiniz karnabaharın toprak ve tozlardan arınmış olduğuna emin olun. Karnabaharın altındaki kalın kökü bir bıçak yardımıyla dairesel bir şekilde keserek gövdeden çıkartın. Kökü çıkardıktan sonra elinizle çiçekleri ayıklayın. Bıçakla ayıklamaktan daha kolay olacak. Bu şekilde karnabahar pişerken dağılmasını önleyebilirsiniz. Dilerseniz ayıkladığınız çiçekleri beyazlığını kaybetmemesi için limonlu suda bekletebilirsiniz.  Evet, saklayabilirsiniz. Bunun için karnabaharı temizledikten sonra parçalara ayırın. Bir süre limonlu suda tuttuktan sonra buzdolabı poşetine koyun. Poşetlediğiniz karnabaharları dondurucuda muhafaza edebilirsiniz. Karnabaharla birçok yemek yapılabileceğinden bahsetmiştik. Bunlardan bir kısmı Karnabahar Salatası, Karnabahar Tabanlı Pizza, Beyaz Peynirli ve Zeytinyağlı Kış Türlüsü, Fırında Kıymalı Karnabahar Graten, Kıymalı Karnabahar, Izgara Karnabahar ve Karnabahar Dolgulu Ravioli. Mantısını ise ilk defa duyuyor olabilirsiniz, çekinmeyin. Hamur yemek istemiyor ve canınız mantı çekiyorsa karnabaharın mantıya dönüşmesine şahit olun. Şimdiden afiyet olsun. Tarife geçiyoruz.

Karnabahar Mantısı Malzemeleri

  • 1 adet karnabahar
  • 300 gram (g) kıyma
  • 1 adet kuru soğan, ince doğranmış
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı toz biber
  • 1 su bardağı su
  • 2 su bardağı yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Karnabahar Mantısı Nasıl Yapılır?

  1. Karnabaharı ayırın ve yıkayın. 
  2. Derin bir tencereye alın.
  3. Karnabaharların üstüne geçecek kadar su koyun ve pişirin. 
  4. Bir tavaya zeytinyağını ve ince doğranmış soğanları ekleyin. Pembeleşene kadar kavurun.
  5. Kıymayı da tavaya ekleyin ve rengi değişene kadar kavurmaya devam edin.
  6. Salçayı, tuzu ve toz biberi ekleyin.
  7. Bir kapta yoğurt ve sarımsakları karıştırın.
  8. Yemeğiniz pişten sonra hazırladığınız sarımsaklı yoğurtla servis edin.

Bu nefis Karnabahar Mantısı tarifi favoriniz olacak. YEMEK TARİFİ REHBERİ ailesi olarak afiyetler dileriz.

Ziyaretçi Yorumları

Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

Adınız - Soyadınız

E-Posta Adresiniz

Yorumunuz

Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

02Yılbaşı

Yılbaşıyemektarifirehberi

03Parti Yemekleri

Parti Yemekleriyemektarifirehberi

Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

Tavuk Mangal Sosu

Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi

Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

02Havuç Kabak Tarator

Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

03Yuvalama Çorbası

Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

...

Tüm Hakları Saklıdır - 2020