En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Ev Yapımı Nar Ekşisi

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Ev Yapımı Nar Ekşisi
Ev Yapımı Nar Ekşisi

0 Kişinin Defterine Ekli

10 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 240 dk

Pişirme Süresi : 30 dk

Kaç Kişilik : 4

En lezzetli ve tam kıvamında Ev Yapımı Nar Ekşisi yapımı için YEMEK TARİFİ REHBERİ doğru adres. Kendi nar ekşinizi kendiniz yapabilirsiniz. Hem de en pratik şekilde. Tek ihtiyacınız olan malzeme Nar ve bir tencere. Narlar kışın yaklaşmasıyla ağacından tezgahlara düştü. Narın en sevilen günleri aslında yılbaşında geliyor, nitekim kendisinin aynı zamanda dekoratif bir estetiği de var. Hem yemeklere hem masa süslerine kullanmak mümkün. Biz bugün onu mutfakta değerlendiriyoruz ve evde nar ekşisi yapıyoruz. Ev yapımı nar ekşisi hazırlamanın hem ekonomik hemde gıda güvenliği açısından faydaları mevcut. Öyle ki ev yapımı nar ekşisi katkı maddesi içermeyen temiz bir nar ekşisi tüketmenize yardımcı oluyor.  Geleneksel olarak Ege ve Güney Doğu Anadolu bölgelerinde yemeklerin ve salataların vazgeçilmezi arasında yer alan nar ekşisi sosunun yapım aşıması da en az lezzetti kadar özenli. Eski zamanlarda, nar suyu tülbentle birkaç kez süzülüyor ve daha sonra bakır tencerelerin içerisinde odun ateşinin üzerinde saatlerce kıvam alana kadar kaynatılıyor.  Peki ya, evde nar ekşisi nasıl yapılıyor?  Gerçek nar ekşisi ekşisine erişmek için seçtiğiniz narların kesinlikle ekşi ve büyük narlar olması gerekiyor. İri taneli olan 10 kilo nardan yaklaşık 1 litre kadar nar ekşisi elde etmeniz muhtemel. Nar ekşisinin acımaması için narın zarlarını ayıklarken özen göstermeniz gerekiyor. Zarları dikkatlice ayıklamazsanız nar ekşisinde acı bir tat olacaktır, bu nedenle bu aşamayı es geçmeyin. Nar ekşisini aşağıdaki yöntemleri takip ederek fırında da hazırlayabilirsiniz. Fırını 150 derecede ısıtmanız gerekiyor. Yarım saatte bir karıştırarak 6 saatte pekmez kıvamındaki nar ekşisine sahip olabilirsiniz. Daha yavaş buharlaşacak olan nar ekşisi canlı rengini koruyor ve çok fazla siyahlaşmıyor. 

Ev Yapımı Nar Ekşisi Malzemeleri

  • 5 kilo (kg) nar, suyu

Ev Yapımı Nar Ekşisi Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle narların iyice yıkayın ve tanelerini ayıklayın.
  2. Ayıkladığınız narların suyunu meyve sıkacağı ya da mutfak robotu yardımıyla sıkın.
  3. Nar suyunu derin ve geniş bir tencereye boşaltın. Orta ateşte pişirmeye başlayın.
  4. Pişerken nar suyunu sıkça karıştırın ve üzerinde oluşan köpükleri bir kaşık yardımıyla toplayın. 
  5. Kıvamın pekmeze yakın bir koyulukta olması gerekiyor.
  6. İstediğiniz kadar koyuluşancı ateşten alın ve nar ekşisini şişeleyin.
  7. Süreç yaklaşık 4-5 saat sürecektir. 

Şimdiden ellerinize sağlık! Ev Yapımı Nar Ekşisi tarifimizi denediyseniz YEMEK TARİFİ REHBERİ yorumlarında bizimle paylaşmayı unutmayın.

Ziyaretçi Yorumları

Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

Adınız - Soyadınız

E-Posta Adresiniz

Yorumunuz

Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

02Yılbaşı

Yılbaşıyemektarifirehberi

03Parti Yemekleri

Parti Yemekleriyemektarifirehberi

Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

Tavuk Mangal Sosu

Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi

Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

02Havuç Kabak Tarator

Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

03Yuvalama Çorbası

Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

...

Tüm Hakları Saklıdır - 2020