En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Elbasan Tava Tarifi | Videolu Tarif

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Elbasan Tava Tarifi | Videolu Tarif
Elbasan Tava Tarifi | Videolu Tarif

0 Kişinin Defterine Ekli

11 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 150 dk

Pişirme Süresi : 15 dk

Kaç Kişilik : 8

En lezzetli ve tam kıvamında Elbasan Tava Tarifi | Videolu Tarif yapımı için YEMEK TARİFİ REHBERİ doğru adres. Geleneksel Arnavut yemeklerinden Elbasan Tava tarifi, kuzu etinin en leziz hallerinden birini sofranıza taşıyor… Elbasan tava, adını Arnavutluk’u güney ve kuzey olarak ikiye bölen Skumbi Irmağı’nın sınır oluşturduğu tarihi kent Elbasan şehrinden alır. Özellikle küçükbaş hayvancılığın yapıldığı bu şehirde çok sevilen kuzu yemeklerinden biridir. Eğer isterseniz bu yemeği tavukla da hazırlayabilirsiniz. Ülkemizde de Trakya bölgesinde, özellikle göçmenler tarafından çok sevilen bu lezzeti sizin de seveceğinizi garanti ediyoruz. Yumuşacık eti ve yoğurtlu sosuyla ağızda eriyen lezzeti damaklarınızı şenlendirecek. Gelin hep birlikte bu eşsiz lezzeti keşfedelim! Mühürlendikten sonra iyice haşlanan etler, fırın kabına alınır ve üzerine yoğurtlu sos eklenir. Üzeri iyice kızarana kadar pişirilip taze otlarla süslenerek servis yapılır.

Elbasan Tava Tarifi | Videolu Tarif Malzemeleri

    Ana Malzemeler

    • 900 gram (g) kuzu budu, 150’şer gramlık 6 parça halinde
    • 3 yemek kaşığı tereyağı
    • 2 adet soğan, küp doğranmış
    • 2,5 su bardağı su, soğuk
    • 2 su bardağı süzme yoğurt
    • 1 su bardağı un
    • 2 adet yumurta, sarısı
    • 5-6 dal taze kekik
    • yarım tatlı kaşığı tuz
    • yarım tatlı kaşığı Knorr Karabiber

    Elbasan Tava Tarifi | Videolu Tarif Nasıl Yapılır?

    1. Fırını 180 derece ısıtın.
    2. Tereyağını eritip, etleri 3’er dakika alt üst olarak pişirerek mühürleyin. Ardından kekik, soğan, karabiber ve sıcak su ekleyip kısık ateşte pişirmeye başlayın.
    3. Yaklaşık 1 saat etleri pişirin. Ardından etleri bir fırın kabına alıp suyunu ayırın. 
    4. Sosu için tencerede yoğurt, tuz ve unu karıştırın. Karışımı küçük bir tencerede ocağa alıp kısık ateşte, 2 bardak etin suyuyla beraber çırparak pişirmeye başlayın. Sosunuzu pişirirken çırpmaya devam edin. 
    5. 10 dakika sonra ocağın altını kapatıp çırpılan yumurta sarılarını teker teker çırparak ekleyin.
    6. Ardından bu karışımı etlerin üzerine döküp düzeltin. Önceden ısıtılmış fırında, yaklaşık 20-25 dakika üzeri iyice kızarana kadar pişirin. Taze otlarla süsleyerek servis yapın. 

    Afiyet olsun! Elbasan Tava Tarifi | Videolu Tarif ve daha fazlası için YEMEK TARİFİ REHBERİ sitemizi takipte kalın.

    Ziyaretçi Yorumları

    Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

    Adınız - Soyadınız

    E-Posta Adresiniz

    Yorumunuz

    Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

    02Parti Yemekleri

    Parti Yemekleriyemektarifirehberi

    Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

    Tavuk Mangal Sosu

    Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi

    Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

    02Havuç Kabak Tarator

    Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

    03Yuvalama Çorbası

    Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

    ...

    Tüm Hakları Saklıdır - 2020