En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Pratik Çoban Salata

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Pratik Çoban Salata
Pratik Çoban Salata

0 Kişinin Defterine Ekli

10 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Pişirme Süresi : 20 dk

Kaç Kişilik : 4

En lezzetli ve tam kıvamında Pratik Çoban Salata yapımı için YEMEK TARİFİ REHBERİ doğru adres. Çok hızlı ve kolay olsa da kendi kuralları olan bir salatadan bahsediyoruz. Sofraların klasik vazgeçilmez salatası Çoban Salatası yapmak için kriterler yok desek yalan olur. Öncelikle her malzemenin hemen hemen aynı boyutlarda doğranmış olması gerekiyor. Çoban Salatası her ne kadar günlük sofra salatası olarak akılda kalsa da, ince doğranmış domates, biber ve soğanların aynı boyutlarda birbirleriyle uyum içinde olması şart.En sevilen salatalardan Çoban Salata pratik bir şekilde nasıl hazırlanır?Pilavın, balığın, köftenin yanına ve ekmek banmaya çok yakışan Çoban Salatasının sosu da bir o kadar önemli. Önemli derken pek tabii herkesin kendi inisiyatifinde. Kimisi sirke ve zeytinyağı, kimisi zeytinyağı ve limon, kimisiyse zeytinyağı ve tuz tercih ediyor. Bize sorarsanız Çoban Salatasına hepsi yakışıyor. Hazırsanız, kesme tahtalarını çıkarın. Hem bir salata hem de bir meze olabilecek enginar salatası tarifimize göz atmadan geçmeyin! Barbunya balığı olarak da bilinen barbun balığının vücut sağlığına inanılmaz faydaları bulunuyor. Diyet yaparken oldukça güvenli bir besin olarak tüketilebilecek olan barbun balığı, enerji verme konusunda da boyutuna kıyasla bir hayli başarılı. Ege’nin incisi olarak bilinen barbun, soydaşlarına göre çok daha az kılçık barındırıyor ve kolay temizleniyor. Barbun balığı lezzetli mi sorusunu yanıtını bulacağını Barbun Kızartma tarifimize buyurun.  Barbunya bir yaz sebzesi olduğu halde her mevsim sofralardadır… Onu bu kadar kolay ulaşılır yapan şeyler derin dondurucuda saklanabilmesi, konservesinin yapılabilmesi ve bakliyatının olması. İyi ki öyle çünkü barbunya, tazesiyle bakliyatıyla vitamin ve mineraller açısından donanımlı bir sebze; sağlığa yararlı fasulye ailesinin bir üyesi. Lokantalarda adını pilaki olarak bildiğimiz barbunya, evlerde de genellikle İstanbul usulü zeytinyağlı pişen ve ılık-soğuk olarak yenen leziz bir yemek. Evde pişen barbunya anne şeflerin yaratıcı fikirleriyle farklı farklı şekillenirken, Lokanta Usulü Zeytinyağlı Barbunya hemen herkesin bildiği, üç aşağı beş yukarı tek yöntemin ürünüdür. Bu tarif Lokanta Usulü Zeytinyağlı Barbunya Tarifi arayanlara, arayıp bulamayanlara gelsin!

Pratik Çoban Salata Malzemeleri

  • 2 adet domates, küp doğranmış
  • 2 adet salatalık, küp doğranmış
  • 1 adet yeşil sivri biber, ince doğranmış
  • 1 adet soğan, ince doğranmış
  • 8 dal maydanoz
  • yarım tatlı kaşığı tuz
  • yarım su bardağı zeytinyağı

Pratik Çoban Salata Nasıl Yapılır?

  1. Tüm salata malzemesini karıştırma kabına alın.
  2. Sos malzemelerini bir kap içinde çırpın. Salata kasesine ilave edip karıştırın. 
  3. Suyunu salması için biraz dinlendirin ve servis edin.

Sofralarınızdan bereket, evinizden huzur eksik olmasın. Pratik Çoban Salata ile sevdiklerinizi mutlu edin.

Ziyaretçi Yorumları

Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

Adınız - Soyadınız

E-Posta Adresiniz

Yorumunuz

Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

02Parti Yemekleri

Parti Yemekleriyemektarifirehberi

03Knorr ile Yöresel Tarifler

Knorr ile Yöresel Tarifleryemektarifirehberi

Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

Tavuk Mangal Sosu

Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi

Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

02Havuç Kabak Tarator

Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

03Yuvalama Çorbası

Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

...

Tüm Hakları Saklıdır - 2020