Misafirleriniz için özel bir tarif arıyorsanız Beyaz Çikolatalı Cupcake ve Frosting tam size göre. Cupcake görüntüsüyle ve tadıyla mutfak kültürümüze hızlı ve kalıcı bir giriş yaptı. İçindeki dolgusu üzerindeki kreması (namıdiğer frosting) derken her geçen gün daha da çok sevilmeye başlandı. Yapımıysa biraz zahmetli olsa da dikkat edildiği sürece çok kolay. Adım adım uygulamanız gereken tarifse aşağıda sizi bekliyor.
Beyaz Çikolatalı Cupcake ve Frosting Malzemeleri
Cupcake İçin
- 2 adet yumurta
- 3/4 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 1 su bardağı ayçiçek yağı
- 2 adet limon, kabuğu rendelenmiş
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 2 yemek kaşığı limon, suyu
- 2,5 su bardağı un
- 1 adet kabartma tozu
Beyaz Çikolata Dolgusu İçin
- yarım + çeyrek yemek kaşığı krema
- 200 gram (g) beyaz çikolata
Frosting
- 1+ yarım su bardağı pudra şekeri
- 125 gram (g) tereyağı, oda sıcaklığında
- 1 yemek kaşığı limon, suyu
- 1 adet rendelenmiş limon, suyu
- 1 yemek kaşığı süt
Beyaz Çikolatalı Cupcake ve Frosting Nasıl Yapılır?
- Fırını 180 dereceye ısıtıp, muffin kalıplarına cupcake kağıdı yerleştirin.
- Limon kabuğu ve toz şekeri karıştırın.
- Yumurta ile limonlu şekeri çırpın.
- Süt, yoğurt, limon suyu ve ayçiçek yağı ekleyip, çırpın.
- Son olarak elenmiş un ve kabartma tozu katıp mikser yardımıyla karıştırın.
- Hamuru kalıplara paylaştırıp, 30′ fırınlayın. Kürdan ile kontrol edin, kürdana hamur yapışmıyorsa olmuş demektir.
- Beyaz çikolata dolgusu için; küçük parçalara ayırdıktan sonra cam bir kaseye aldığınız beyaz çikolatayı, kaynamakta olan bir suyun olduğu tencere üzerinde benmari usulü eritin.
-
- Oda ısısında beklettiğiniz kremayı ekleyip benmari usulü erimekte olan beyaz çikolatayla karıştırın. Bir çırpma teli yardımıyla sürekli karıştırıp soğuması için buzdolabına kaldırın.
- Fırından çıkan kekleri soğuması için kenarda bekletin. Orta kısımlarına bıçak yardımıyla çukurlar açıp beyaz çikolata dolgusuyla doldurun. Çıkardığınız kekle üzerini tekrar kapak şeklinde kapatın.
- Kreması için; pudra şekerinin yarısını rendelenmiş limon kabuklarıyla aroması çıksın diye tekrar ovun. Kalan kısmını oda sıcaklığında beklettiğiniz tereyağı ilavesiyle krema halini alana kadar çırpın.
- Limonlu pudra şekeri ve süt ekleyip çırpın. Limon suyu ekleyip, spatula ile kesilmemesi için yavaşça karıştırın.
- Buzdolabında kısa bir süre soğuttuğunuz kaplama kremasını sıkma torbasına alıp cupcakelerin üzerini arzu ettiğiniz şekillerde süsledikten sonra servis edin.
Afiyet olsun! Beyaz Çikolatalı Cupcake ve Frosting ve daha fazlası için YEMEK TARİFİ REHBERİ sitemizi takipte kalın.