En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Etli Bezelye Tarifi | Videolu Tarif

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Etli Bezelye Tarifi | Videolu Tarif
Etli Bezelye Tarifi | Videolu Tarif

0 Kişinin Defterine Ekli

8 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 30 dk

Pişirme Süresi : 15 dk

Kaç Kişilik : 4

En lezzetli ve tam kıvamında Etli Bezelye Tarifi | Videolu Tarif yapımı için YEMEK TARİFİ REHBERİ doğru adres. Nefis ve pratik, tüm aileyi doyuracak güçte Etli Bezelye tarifi için doğru yerdesiniz! Taze bezelye raflarda yerini çoktan aldı ayıklamak için hazırlanın Etli Bezelye yapıyoruz.Taze bezelye raflarda yerini çoktan almışken Etli Bezelye tarifi hazırlıyoruz. Pek çok tarife renk ve tat katan minik bezelyeyi az miktarda kuzu etiyle pişirelim dedik. Bezelye bu sefer garnitür olmaktan çıkıyor.  Bezelye lifli olması sebebiyle saatlerce tok tutuyor, oldukça fit bir lezzet de olduğu için yazın sıkca tercih ediliyor. Enginara eşlik eden vazgeçilmez lezzetler arasında da yer alan bezelye etli haliyle de oldukça seviliyor. Bu sebeple karşınızda bol etli, nefis bezelye yemeği tarifi. Yapıldığı gibi bitmesi sizleri belki de üzebilir ancak üzmesin zira bu yemeğin yapımı da oldukça kolay ve pratik.  Ayıklaması sizi biraz uğraştırsa da yapımı çok kolay. Etleri pişirdikten sonra bezelyeleri ekleyip suyunu koyuyorsunuz ve gerisini tencereye bırakıyorsunuz. Tencereler hazırsa tarife bekleniyorsunuz.

Etli Bezelye Tarifi | Videolu Tarif Malzemeleri

    Malzemeler

    • 1 kilo (kg) bezelye
    • 3 su bardağı su
    • 400 gram (g) dana eti, kuşbaşı doğranmış
    • 1 adet patates, küp doğranmış
    • 2 adet havuç, küp doğranmış
    • 2 adet soğan, ince küp doğranmış
    • 1 yemek kaşığı domates salçası
    • 3 yemek kaşığı ayçiçek yağı
    • 1 yemek kaşığı Knorr Sebzeli Çeşni

    Etli Bezelye Tarifi | Videolu Tarif Nasıl Yapılır?

    1. Ayçiçek yağını tencerede orta ateşte ısıtın.
    2. İçine soğanları ekleyip, 2 dakika yumuşayana dek kavurun.
    3. Patates ve havuçları ekleyin, kavurun.
    4. Yüksek ateşe alıp etleri ekleyin, 5 dakika etlerin suyunu salmasına izin vermeden kavurun.
    5. Domates salçasını ekleyin, 2 dakika kavurun.
    6. Su ve sebzeli çeşniyi ekleyip karıştırın, kapağını kapatın. Kısık ateşte 10 dakika sebzeler yumuşayana dek pişirin.
    7. Bezelyeleri ekleyip, 5 dakika daha pişirin.
    8. Ocaktan alın, servis edin.

    Afiyet olsun! Etli Bezelye Tarifi | Videolu Tarif ve daha fazlası için YEMEK TARİFİ REHBERİ sitemizi takipte kalın.

    Ziyaretçi Yorumları

    Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

    Adınız - Soyadınız

    E-Posta Adresiniz

    Yorumunuz

    Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

    02Parti Yemekleri

    Parti Yemekleriyemektarifirehberi

    Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

    Tavuk Mangal Sosu

    Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi

    Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

    02Havuç Kabak Tarator

    Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

    03Yuvalama Çorbası

    Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

    ...

    Tüm Hakları Saklıdır - 2020