En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Haşhaşlı Bulgur Pilavı Tarifi

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Haşhaşlı Bulgur Pilavı Tarifi
Haşhaşlı Bulgur Pilavı Tarifi

0 Kişinin Defterine Ekli

9 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 30 dk

Pişirme Süresi : 20 dk

Kaç Kişilik : 4

YEMEK TARİFİ REHBERİ mutfağında bugün harika bir lezzet var: Haşhaşlı Bulgur Pilavı Tarifi. Son dakika misafirleriniz var ya da hızlıca pratik bir yemek hazırlamanız gerekiyor ama bir yandan da farklı bir tarif olsun, sıradan olmasın diyorsanız çok doğru bir tariftesiniz! Pilav tariflerinin arasında kolaylığı ve farklılığıyla özellikle İç Ege bölgesinde sevilen haşhaşlı bulgur pilavı tam bir yerel lezzet. Çünkü keklere, kurabiyelere ve haşhaşlı pilavımızda olduğu gibi yemeklere kıtır bir tat veren haşhaş en çok Afyon yöresinde yetiştirilir. Haşhaş ile tatlı ve tuzlu çörekler yapılır, özel günlerde gelen konuklara ikram edilir! Henüz haşhaşlı pilavı denememiş olanlar, ilk başta bu tarifi ilginç bulabilir. “Haşhaş ve bulgur birbirine yakışır mı? Haşhaşın kıtır aroması pilavda nasıl olur? Haşhaş ne zaman pilava eklenmelidir?” gibi sorularınız varsa hiç vakit kaybetmeden buyurun haşhaşlı bulgur pilavı tarifimize! Klasiklerden yana olanlar ve daha sade lezzetlerden yana olanlar için lokanta usulü bulgur pilavı tarifimizi de böyle bırakalım… Haşhaşlı bulgur pilavı gibi yöresel ve çok farklı bir pilav tarifine daha ne dersiniz? Cevabınız evet ise sizi kuzu kulaklı bulgur pilavı tarifimize davet edelim. Farklı pilav tariflerini seviyorsanız sizin için hazırladığımız birbirinden değişik pilav tariflerine mutlaka göz atın! 1 porsiyon haşhaşlı bulgur pilavı yaklaşık 350 kaloridir. Bu tarif ile sofralarınız şenlenecek.

Haşhaşlı Bulgur Pilavı Tarifi Malzemeleri

  • 3 su bardağı bulgur
  • 9 su bardağı su
  • 1 adet Knorr Et Suyu Bulyon
  • 4 yemek kaşığı haşhaş
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 buçuk tatlı kaşığı tuz

Haşhaşlı Bulgur Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. 9 bardak suyu kaynatın, bulyonu ekleyin. Bir bardağını sıcak olarak bir kenarda muhafaza edin.
  2. Tencerede bırakılan 8 bardak et suyuna bulguru ilave edin. Tuz ekleyin. Kapağı kapalı kısık ateşte pişirin.
  3. Kenara alınan tek bardaktaki et suyuna 15 dakika bekledikten sonra, haşhaş tohumlarını ilave ederek çırpın. Karışımı yavaşça pilavın üzerine yayarak dökün. Pişirmeye devam edin.
  4. Pilav suyunu çekinceye kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin. Tahta kaşıkla bir karıştın, kapağını kapatın, 10 dakika dinlendirin.
  5. Üzerine bir tavada eritilmiş ve köpürmeden ocaktan alınmış tereyağını dökün.
  6. Bir karıştırıp 15 dakika dinlenmeye bırakın.
  7. Sıcak olarak servis edin.

Sofralarınızdan bereket, evinizden huzur eksik olmasın. Haşhaşlı Bulgur Pilavı Tarifi ile sevdiklerinizi mutlu edin.

Ziyaretçi Yorumları

Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

Adınız - Soyadınız

E-Posta Adresiniz

Yorumunuz

Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

02Yılbaşı

Yılbaşıyemektarifirehberi

03Parti Yemekleri

Parti Yemekleriyemektarifirehberi

Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

Tavuk Mangal Sosu

Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi

Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

02Havuç Kabak Tarator

Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

03Yuvalama Çorbası

Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

...

Tüm Hakları Saklıdır - 2020