En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Çıngıllı Pilav

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Çıngıllı Pilav
Çıngıllı Pilav

0 Kişinin Defterine Ekli

10 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 20 dk

Pişirme Süresi : 20 dk

Kaç Kişilik : 4

Misafirleriniz için özel bir tarif arıyorsanız Çıngıllı Pilav tam size göre. Bursa mutfağına özgü bir lezzettir. Çıngıl, yörede erişteye verilen isimdir.

Çıngıllı Pilav Malzemeleri

  • 4 su bardağı erişte
  • 2 adet soğan, orta boy, ince yarım ay doğranmış
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz

üzeri için

  • 1 su bardağı beyaz peynir, rendelenmiş
  • yarım su bardağı ceviz
  • 5-6 dal maydanoz

Çıngıllı Pilav Nasıl Yapılır?

  1. Soğanları piyaz şeklinde doğrayın.
  2. Tereyağını eritin, soğanları içine alarak 2-3 dakika orta ateşte kavurun. Hafifçe esmerleşmeli fakat yanmamalıdır.
  3. Tereyağında kavrulan soğanların üzerine, domates salçası ve pul kırmızıbiberini ilave edin. 6 bardak suyu da ekleyerek bir taşım kaynatın.
  4. Kaynayan sulu harcın içine erişteleri ekleyerek, karıştırın. Suyunu çekinceye kadar erişteyi pişirin.
  5. Pişen eriştenin kapağını açmadan 5 dakika dinlendirin.
  6. Üzerine beyaz peynir, ceviz ve maydanoz ile servis edin.

Afiyet olsun! Çıngıllı Pilav ve daha fazlası için YEMEK TARİFİ REHBERİ sitemizi takipte kalın.

Ziyaretçi Yorumları

Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

Adınız - Soyadınız

E-Posta Adresiniz

Yorumunuz

Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

02Knorr ile Yöresel Tarifler

Knorr ile Yöresel Tarifleryemektarifirehberi

03Yulaflı Yoğurt Tarifi

Yulaflı Yoğurt Tarifiyemektarifirehberi

Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

Tavuk Mangal Sosu

Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi

Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

02Havuç Kabak Tarator

Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

03Yuvalama Çorbası

Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

...

Tüm Hakları Saklıdır - 2020