En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Büş Peynirli Erişte

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Büş Peynirli Erişte
Büş Peynirli Erişte

0 Kişinin Defterine Ekli

11 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 15 dk

Pişirme Süresi : 10 dk

Kaç Kişilik : 4

Büş Peynirli Erişte tarifi, YEMEK TARİFİ REHBERİ farkıyla hem pratik hem de lezzetli. Erişte, Türk Mutfağının taze/kurutulmuş hamurişi lezzetidir. Anadolu’nun bir çok yerinde ünlü olup, taze/kurutulmuş çeşitleriyle Dünya mutfağında da adını duyurmuştur. Geleneksel olarak tereyağı, ceviz ve lor/tulum peyniri ile servis edilir.

Büş Peynirli Erişte Malzemeleri

  • 2 su bardağı erişte, 400 gram
  • 100 gram (g) büş peyniri, rendelenmiş
  • Yarım tatlı kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı tereyağı

Büş Peynirli Erişte Nasıl Yapılır?

  1. Büş peynirini kaseye küp şeklinde doğrayın.
  2. Tencereye su ve tuz ekleyip, kaynatın ve kaynayan suya erişteleri atıp, 7 dakika haşlayın. Ardından süzün.
  3. Süzülen erişteleri tencereye alıp, üzerine peyniri katın.
  4. Orta boy bir tencerede tereyağını eritip, erişteleri ekleyin ve renk alana dek kavurun. 
  5. Peyniri ilave edip, servis edin.

Bu nefis Büş Peynirli Erişte tarifi favoriniz olacak. YEMEK TARİFİ REHBERİ ailesi olarak afiyetler dileriz.

Ziyaretçi Yorumları

Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

Adınız - Soyadınız

E-Posta Adresiniz

Yorumunuz

Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

03Yulaflı Yoğurt Tarifi

Yulaflı Yoğurt Tarifiyemektarifirehberi

Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

Tavuk Mangal Sosu

Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi

Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

02Havuç Kabak Tarator

Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

03Yuvalama Çorbası

Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

...

Tüm Hakları Saklıdır - 2020