Hazırlama Süresi : 20 dk
Pişirme Süresi : 50 dk
Kaç Kişilik : 4
Misafirleriniz için özel bir tarif arıyorsanız Bahar Pilavı Tarifi tam size göre. Bursa mutfağına özgü bir lezzet olan bahar pilavının tarifi, ismini duyunca gözünüzde canlanmıştır. Çünkü baharın doğamızı yeşillendirmesi, canlandırması gibi bahar pilavı da sofralarımıza taze yeşilliklerin ferah dokunuşunu getiriyor. Marmara bölgesi mutfağından tam bir bahar yemeği olan tarifimiz, baklanın eşsiz aroması ile zenginleşiyor. Bu yüzden de zaten bazı yerlerde pirinçli bakla yemeği olarak da geçiyor. Eğer pirinç miktarını azaltıp bakla miktarını biraz artırsanız bahar pilavının pirinçli bakla yemeğine dönüşmesi oldukça kolay! Taze yeşillikleri pilav tarifinde kullanmak fikri size lezzetli bir öneri gibi geldiyse, dereotlu ve lor peynirli bulgur pilavı tarifimiz ile Hıdırellez pilavı tarifimize bakmadan da geçmeyin! Bahar pilavı sizin için fazla yeşillikli geldiyse ve daha baharatlı yoğun aromalı tarifler arıyorsanız, avgan pilavı ve alatlı pilavı tariflerimize göz atın! Malzemeler hazırsa bahar pilavının yapılışına geçelim mi, ne dersiniz? ● İlk olarak derin bir kase içine limonlu su hazırlayın. ● Taze baklaların uçlarındaki sivri kısımları kesin. ● Uç kısmı alınan baklaları, dilediğiniz uzunlukta kesin ve ilk başta hazırladığınız limonlu suyun içine alın. Limonlu su, taze baklaların beklerken kararmasını önleyecektir. ● Doğrama işlemi tamamlandıktan sonra baklalar limonlu sudan çıkarılır ve soğuk sudan geçirilir. ● Yıkanmış ve doğranmış taze bakla, pişirmek için kullanılabilir. ● Bahar pilavındaki gibi taze baklanın sadece içi kullanılacaksa; uçlarını kestiğiniz bakla kabuğunun yanlarındaki kılçıkları temizleyin. Kılçıkları temizleyince kabuğu kolayca açabilirsiniz. ● Kabukların içindeki yeşil bakla tanelerini elinizde limonlu suyun içine atın ve biraz bekledikten sonra yıkayıp pişirin.
Sofralarınızdan bereket, evinizden huzur eksik olmasın. Bahar Pilavı Tarifi ile sevdiklerinizi mutlu edin.
Ziyaretçi Yorumları
Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin
Kırmızı Etin Bölümleri Nelerdir?yemektarifirehberi
Parti Yemekleriyemektarifirehberi
Knorr ile Yöresel Tarifleryemektarifirehberi
Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri
Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi
Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler
Kırmızı Etin Bölümleri Nelerdir?yemektarifirehberi
Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi
Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi
SAYFALAR
KATEGORİLER
...
Tüm Hakları Saklıdır - 2020