Hazırlama Süresi : 30 dk
Pişirme Süresi : 10 dk
Kaç Kişilik : 4
Tavuklu Bamya Tarifi tarifi, YEMEK TARİFİ REHBERİ farkıyla hem pratik hem de lezzetli. Bamya, Ege yöresine özgü bir yemektir. Geleneksel olarak zeytinyağlı ve soğuk servis edilir. Etli ve sıcak yapılan bir çok yemeği vardır. Dünya mutfağında özellikle İtalya’da kullanılır. Deniz ürünleri, özellikle de kalamar ile hazırlanır. Bir porsiyon Tavuklu Bamya (150 gram), yaklaşık 80 kaloridir. İçerisinde 4.02 gram karbonhidrat, 8.31 gram protein, 3.12 gram yağ bulunmaktadır. Hem protein hem de lif bakımından zengin bir ana yemek alternatifi olduğundan uzun süre tokluk sağlar. Kilo kaybetme sürecindekiler yanında bir kase yoğurt ile tüketebilir. Bamya, A vitamini bakımından zengindir ve içerdiği antioksidanlar ile bizi kansere karşı korur. Çok sayıda vitamin ve mineral içerir, kalorisi ve doymuş yağ oranı düşüktür. Bamyada yer alan pektin, LDL’yi ve kötü kolesterolü düşürür. Lif yönünden zengin olduğu için şeker hastalığı olanlara önerilir.
Afiyet olsun! Tavuklu Bamya Tarifi ve daha fazlası için YEMEK TARİFİ REHBERİ sitemizi takipte kalın.
Ziyaretçi Yorumları
Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin
Kırmızı Etin Bölümleri Nelerdir?yemektarifirehberi
Knorr ile Yöresel Tarifleryemektarifirehberi
Sahur Tarifleri: Sahurda Yapılabilecek Yemekler için 5 Basit Tarifyemektarifirehberi
Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri
Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi
Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler
Kırmızı Etin Bölümleri Nelerdir?yemektarifirehberi
Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi
Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi
SAYFALAR
KATEGORİLER
...
Tüm Hakları Saklıdır - 2020