En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Sucukaki Zimimika

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Sucukaki Zimimika
Sucukaki Zimimika

0 Kişinin Defterine Ekli

10 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 30 dk

Pişirme Süresi : 20 dk

Kaç Kişilik : 4

Sucukaki Zimimika tarifi, YEMEK TARİFİ REHBERİ farkıyla hem pratik hem de lezzetli. Ege bölgesi, İzmir yöresine ait bir yemektir. Yunan mutfağında da yapılır.Geleneksel olarak taze sarımsak ile hazırlanan köfte tarifidir, zimirnika olarak da bilinir.

Sucukaki Zimimika Malzemeleri

  • 3 diş sarımsak
  • 1 adet soğan, küçük boy
  • yarım demet maydanoz
  • 2 dilim bayat ekmek
  • yarım kilo (kg) kıyma
  • 1 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • çeyrek yemek kaşığı Knorr Karabiber
  • çeyrek yemek kaşığı yenibahar
  • yarım tatlı kaşığı kırmızı biber
  • yarım tatlı kaşığı kimyon
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 3 adet domates, ortaboy
  • 3 adet sivri biber
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • yarım su bardağı su, sıcak

Sucukaki Zimimika Nasıl Yapılır?

  1.  1/3’ünü ayırdığınız maydanoz, sarımsak ve soğanları temiz ve kuru olarak robotta iri şekilde çekiniz.
  2. Bayat ekmeğin kenarlarını çıkartıp, içini ıslatın ve iyice sıkın.
  3. Kıyma, soğan, maydanoz, ekmek, yumurta ve 1.5 tatlı kaşığı tuz ve baharatla yoğurun. Buzdolabında 30 dakika bekletin.
  4. 12 parçaya bölüp, avucunuzun içinde ince uzun yuvarlayarak (İzmir köfte şekli) şekil verin.
  5. Yapışmaz bir tavaya zeytinyağı koyup, ısınınca köfteleri ekleyin. Hafifçe kızartın ve kapaklı, genişçe, basık bir tencereye yerleştirin.
  6. Domatesi köftelerin kızardığı tavaya rendeleyin.
  7. Salça, zeytinyağı, kalan tuz ve yarım bardak sıcak suyu ekleyip, ocağa koyun ve kısık ateşte 10 dakika pişirin.
  8. Bu sosu köftelerin üzerine dökün. Biberleri köftelerin üzerine yerleştirip, kısık ateşte, biberler hafif yumuşayıncaya kadar pişirin.
  9.  Ocaktan alıp kalan maydanozu serpin ve 15 dakika dinlendirin.
  10. Köfteleri bir servis tabağına dizip, üzerine sosunu dökün. Üzerine da kıyılmış maydanoz serpip, sıcak olarak servis edin.

Afiyet olsun! Sucukaki Zimimika ve daha fazlası için YEMEK TARİFİ REHBERİ sitemizi takipte kalın.

Ziyaretçi Yorumları

Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

Adınız - Soyadınız

E-Posta Adresiniz

Yorumunuz

Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

02Knorr ile Yöresel Tarifler

Knorr ile Yöresel Tarifleryemektarifirehberi

Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

Tavuk Mangal Sosu

Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi

Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

02Havuç Kabak Tarator

Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

03Yuvalama Çorbası

Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

...

Tüm Hakları Saklıdır - 2020