En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Soğan Dolması Tarifi

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Soğan Dolması Tarifi
Soğan Dolması Tarifi

0 Kişinin Defterine Ekli

9 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 45 dk

Pişirme Süresi : 10 dk

Kaç Kişilik : 4

Soğan Dolması Tarifi tarifi, YEMEK TARİFİ REHBERİ farkıyla hem pratik hem de lezzetli. Biber, patlıcan gibi klasik dolmalardan sıkılanlar için nefis bir önerimiz var: Soğan Dolması!  Ülkemizin farklı şehirlerinde, küçük farklılıklarla hazırlanan soğan dolması; lezzetli iç harcı ve soğanın karamelize tadıyla damakta eşsiz bir tat bırakıyor. Kimi yörelerde zeytinyağlı olarak, kimi yörelerde ise tereyağı veya ayçiçek yağıyla hazırlanan bu tarifi damak tadınıza göre uyarlayabilirsiniz. Özellikle Güneydoğu Anadolu bölgesinde Gaziantep civarlarına özgü Soğan Dolması, biber dolması gibi kıymalı ve pirinçli iç harçla hazırlanır ve pişirilir. Kıyma yerine dilerseniz etli olarak da hazırlayabilirsiniz. Soğan dolması tarifi nasıl yapılır merak edenleri daha fazla bekletmeden tarife geçelim!

Soğan Dolması Tarifi Malzemeleri

  • 4 adet soğan, orta boy
  • 150 gram (g) kıyma
  • yarım su bardağı pirinç
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • yarım tatlı kaşığı Knorr Karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1.5 su bardağı su
  • 1/8 su bardağı ayçiçek yağı

Soğan Dolması Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Soğanların kabuklarını soyup orta kısmına kadar boylamasına kesin.
  2. Bir tencereye alıp soğanları koyun ve üzerini geçecek kadar su ekleyin. Orta ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin. Bir kürdan batırarak yumuşamasını kontrol edebilirsiniz. Soğanları soğuk suya koyup soğutun. Sonra soğanları yaprak yaprak ayırın.
  3. Bir kaba kıyma, domates salçası, pirinç, tuz, karabiber, kimyon ve 2 yemek kaşığı yağ ekleyip karıştırın.
  4. Kıymalı harçtan bir çorba kaşığı alıp soğan yapraklarının içine yerleştirin ve soğanı rulo şeklinde sarın. Tencereye dizin.
  5. Bir kasede biber salçası, su ve kalan yağı karıştırıp dolmaların üzerine gezdirin. Üzerlerine küçük bir tabak kapatın ve kısık ateşte kapağı kapalı olarak yumuşayıncaya kadar pişirin. 15 dakika dinlendirin.
  6. Tenceredeki tabağı alıp bir maşa veya kaşık yardımıyla soğan dolmalarını servis tabağına alın.
  7. Suyunu üzerine gezdirin. Maydanoz yaprakları ile süsledikten sonra sıcak servis edin.

Sofralarınızdan bereket, evinizden huzur eksik olmasın. Soğan Dolması Tarifi ile sevdiklerinizi mutlu edin.

Ziyaretçi Yorumları

Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

Adınız - Soyadınız

E-Posta Adresiniz

Yorumunuz

Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

02Knorr ile Yöresel Tarifler

Knorr ile Yöresel Tarifleryemektarifirehberi

Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

Tavuk Mangal Sosu

Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi

Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

02Havuç Kabak Tarator

Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

03Yuvalama Çorbası

Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

...

Tüm Hakları Saklıdır - 2020