En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

İç Pilavlı Kuzu İncik

Ana Sayfa » Ana Yemekler » İç Pilavlı Kuzu İncik
İç Pilavlı Kuzu İncik

0 Kişinin Defterine Ekli

11 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 90 dk

Pişirme Süresi : 35 dk

Kaç Kişilik : 4

İç Pilavlı Kuzu İncik tarifi, YEMEK TARİFİ REHBERİ farkıyla hem pratik hem de lezzetli. İç pilav, sebze/et doldurulurken yapılan geleneksel bir pilavdır. Rengini yenibahardan alır, içinde yöreye göre dereotu, kuş üzümü, dolma fıstığı da kullanılır.

İç Pilavlı Kuzu İncik Malzemeleri

    ana malzemeler

    • 4 adet kuzu incik, her biri en az 350 gram
    • 1 su bardağı arpa şehriye
    • 1 adet havuç
    • 3 adet soğan, orta boy
    • 1,5 su bardağı su
    • yarım su bardağı ayçiçek yağı
    • 1 tatlı kaşığı tuz

    iç pilavı için

    • 2 su bardağı pirinç
    • 3 su bardağı et suyu, veya su
    • 3 yemek kaşığı tereyağı
    • 1 adet soğan, ince küp doğranmış
    • 1 tatlı kaşığı toz şeker
    • 200 gram (g) kuzu ciğeri, zar doğranmış
    • 1 yemek kaşığı çam fıstığı
    • 1 yemek kaşığı kuş üzümü
    • yarım demet dereotu, ince kıyılmış
    • yarım demet maydanoz, ince kıyılmış
    • 1 tatlı kaşığı tuz
    • yarım tatlı kaşığı Knorr Karabiber
    • yarım tatlı kaşığı Knorr Tarçın
    • yarım tatlı kaşığı yenibahar

    İç Pilavlı Kuzu İncik Nasıl Yapılır?

    1. Ayçiçek yağının yarısını tencereye koyup, orta ateşte ısıtın. Soğan ve şehriyeleri ilave edip, 3′ renk almasına izin vermeden kavurun.
    2. Havuç ve eti ilave edip, 5′ kavurun.
    3. Sıcak su ve tuzu ilave edip, kaynatın.
    4. Üzerindeki köpüğü alıp, 30′ kısık ateşte kapağı kapalı olarak pişirin.
    5. Fırını 180 dereceye ısıtın.
    6. Fırın tepsisine alıp, üzerine yağlı kağıt örtün. 30′ fırınlayın.
    7. Kağıdı alıp, 15′ daha fırınlayın.
    8. Pirinci ılık suda yıkayıp, iyice süzün.
    9. Tencereye 2 yemek kaşığı tereyağı ekleyip, yüksek ateşte ısıtın.
    10. Ciğerleri ekleyip, 2′ renk alana dek kavurun. Kenara alın.
    11. Aynı tencerede orta ateşte 2 yemek kaşığı tereyağı eritip, soğan ve çam fıstığı ekleyin; 3′ kavurun.
    12. Pirinci ilave edip, 4′ kavurun.
    13. Sıcak suda bulyonu karıştırıp ilave edin, karıştırın. Kısık ateşte kapağı kapalı olarak yaklaşık 12′ suyunu çekene dek pişirin.
    14. Suyunu çekince ocaktan alıp, şeker, karabiber, tarçın, yenibahar, maydanoz, dereotu ve ciğeri ekleyip, karıştırın.
    15. Bir bez örtüp, kapağını kapatın. Oda sıcaklığında 15′ dinlendirin.
    16. Servis edin.

    Şimdiden ellerinize sağlık! İç Pilavlı Kuzu İncik tarifimizi denediyseniz YEMEK TARİFİ REHBERİ yorumlarında bizimle paylaşmayı unutmayın.

    Ziyaretçi Yorumları

    Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

    Adınız - Soyadınız

    E-Posta Adresiniz

    Yorumunuz

    Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

    03Yulaflı Yoğurt Tarifi

    Yulaflı Yoğurt Tarifiyemektarifirehberi

    Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

    Tavuk Mangal Sosu

    Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi

    Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

    02Havuç Kabak Tarator

    Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

    03Yuvalama Çorbası

    Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

    ...

    Tüm Hakları Saklıdır - 2020