En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Kayısılı Yahni

Ana Sayfa » Blog » Kayısılı Yahni

Kayısılı Yahni tarifi, YEMEK TARİFİ REHBERİ farkıyla hem pratik hem de lezzetli. Nevşehir yöresine özgü bir yemektir.

Kayısılı Yahni Malzemeleri

  • 1,5 kilo (kg) kuzu eti, kemikli, iri kuşbaşı şeklinde doğranmış,
  • 1 su bardağı kuru kayısı
  • yarım su bardağı kuru erik
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı pekmez
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Sunum için

  • 1 çay bardağı haşlanmış nohut
  • 1 yemek kaşığı nar

Kayısılı Yahni Nasıl Yapılır?

  1. Bir kabın içine kayısı ve erikleri koyun ve üzerlerine çıkacak kadar sıcak su ekleyip yaklaşık 1 saat bekletin ve şişmelerini sağlayın. Sonra suyunu süzün.
  2. Bir tencereye tereyağının yarısını koyup kızdırın. Eti ilave edip, pembeleşene kadar çevirerek kavurun. Suyunu çekince etlerin üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyip, kısık ateşte yumuşayana kadar pişirin.
  3. Suyu azalınca kayısı, erik, pekmez ve tuzu ekleyin. Kısık ateşte 20 dakika pişirin.
  4. Servis tabağına alın, 1 çay bardağı haşlanmış nohut ve 1 yemek kaşığı nar ile sıcak olarak servis edin.

Şimdiden ellerinize sağlık! Kayısılı Yahni tarifimizi denediyseniz YEMEK TARİFİ REHBERİ yorumlarında bizimle paylaşmayı unutmayın.

Ziyaretçi Yorumları

Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

Adınız - Soyadınız

E-Posta Adresiniz

Yorumunuz

Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

Kuşbaşılı Pide

Kuşbaşılı Pide yemektarifirehberi

...

Tüm Hakları Saklıdır - 2020