En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Karalahana Sarması Tarifi

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Karalahana Sarması Tarifi
Karalahana Sarması Tarifi

0 Kişinin Defterine Ekli

10 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 40 dk

Pişirme Süresi : 30 dk

Kaç Kişilik : 4

En lezzetli ve tam kıvamında Karalahana Sarması Tarifi yapımı için YEMEK TARİFİ REHBERİ doğru adres. Karalahana demek Karadeniz demektir. Gerçekten de Karadeniz halkının yaz-kış hasat ettiği ve yediği karalahana, adeta temel besinleri olmuştur. Çorbasını yaparlar, sarmasını yaparlar, kavurmasını yaparlar ve hepsini de çok lezzetli yaparlar. Karadeniz’de yaşamasanız bile, bir Karadeniz lokantası görünce hemen karalahana sarması sipariş ettiğinize eminim. Karalahananın yanına ne yakışır derseniz aklımıza ilk gelenlerden biri içli köfte olacaktır! Öyleyse gelin içli köfte ile hangi tarifler uyumlu olur öğrenmek için içli köftenin yanına ne iyi gider yazımıza göz atalım! Sarma zaten hem emek isteyen, hem de yemesi çok zevkli bir yemekken, karalahana ile yapılınca çok da besleyici oluyor. Karalahana C vitamini açısından çok zengindir, yüksek lif oranına sahiptir ve yaralı dokuların iyileşmesinde aktif rol oynar. Karalahana, brokoli, lahana ve Amerika mutfağında özellikle son zamanlarda çok karşımıza çıkan, antioksidan özelliği çok yüksek Kale ile aynı ailedendir ve bulgulara en az 2000 senedir tüketilen bir sebze. Hazır havalar soğumuşken, tencerenin altı tıkırdaya tıkırdaya bir karalahana sarması yapmanın vakti geldi, o zaman mutfağa geçelim ve yemek yapmaya başlayalım!

Karalahana Sarması Tarifi Malzemeleri

    ana malzemeler

    • 1 demet karalahana
    • 2 yemek kaşığı tereyağı
    • 2-3 adet kemikli kuzu eti, kaburgadan
    • 1 su bardağı su, sıcak

    sos için

    • yarım kilo (kg) kuzu kıyma, veya satır kıyma
    • çeyrek su bardağı pirinç
    • çeyrek su bardağı bulgur
    • çeyrek su bardağı sıvı yağ
    • 1 adet soğan, orta boy, yemeklik
    • 1 diş sarımsak, ezilmiş
    • 1 tatlı kaşığı Knorr Karabiber
    • 1,5 tatlı kaşığı tuz

    Karalahana Sarması Tarifi Nasıl Yapılır?

    1. Karalahanaların sapını kesin, ama sapları atmayın ve yaprakları diri kalacak şekilde haşlayı, soğuk suya koyun.
    2. Lahanaların saplarını kesip, orta kısmındaki damarlarını alın.
    3. Soğan, kıyma, pirinç, sıvı yağ, ezilmiş sarımsak, tuz ve karabiberi bir kapta karıştırın
    4. Bir tencerenin tabanına lahana saplarını ve kemikli etleri dizin, en son üstlerine bir kaç yaprak karalahana, tercihen yırtık veya delik varsa onları dizin.
    5. Lahana yapraklarının geniş tarafına sarma içinden bir kaşık koyun, iki kenarını için üzerine kapayın ve uca doğru rulo yapın. Sarmaları hazırladıkça, tencereye dizin. Eğer ikinci kat sarma koyacaksınız, araya karalahana yaprakları koyun, sonra karalahana sarmalarını dizmeye devam edin.
    6. Tencereye dizdiğiniz sarmaların üzerine, tereyağını küçük parçalar halinde kesip koyun, üzerine bir tabak kapatın ve aynı yüksekliğe gelecek kadar sıcak su koyun ve ocağı açın. 
    7. Su kaynamaya başlayınca, ocağın altını kısın ve 30-40 dakika pişirin. 
    8. Yarım saat dinlendirdikten sonra servis edin.

    Şimdiden ellerinize sağlık! Karalahana Sarması Tarifi tarifimizi denediyseniz YEMEK TARİFİ REHBERİ yorumlarında bizimle paylaşmayı unutmayın.

    Ziyaretçi Yorumları

    Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

    Adınız - Soyadınız

    E-Posta Adresiniz

    Yorumunuz

    Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

    02Knorr ile Yöresel Tarifler

    Knorr ile Yöresel Tarifleryemektarifirehberi

    Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

    Tavuk Mangal Sosu

    Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi

    Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

    02Havuç Kabak Tarator

    Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

    03Yuvalama Çorbası

    Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

    ...

    Tüm Hakları Saklıdır - 2020