En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Fırında Sardalya

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Fırında Sardalya
Fırında Sardalya

0 Kişinin Defterine Ekli

14 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 30 dk

Pişirme Süresi : 45 dk

Kaç Kişilik : 4

YEMEK TARİFİ REHBERİ mutfağında bugün harika bir lezzet var: Fırında Sardalya. Hamsinin yakın akrabası olan sardalya, ülkemizde Kuzey Ege’de; Portekiz, İspanya’nın Atlas Okyanus’u kıyıları, Sicilya ve Malta oldukça yoğun bulunmaktadır. Karadeniz’de hamsi ne kadar kıymetli bir balıksa, İspanya, Portekiz, İtalya ve Malta gibi Akdeniz ülkelerinde de Sardalya o kadar kıymetli bir balıktır. Öyle ki, bu ülkelerin mutfaklarındaki çoğu yemekte sardalya kullanıldığını görebilirsiniz. En lezzetli mevsimi Temmuz ve Ekim ayları arasında olan Sardalyayı ızgara, kızartma, kağıt kebabı, buğulama ve pilaki olarak hazırlayabilirsiniz. Sardalyanın en pratik ve leziz hallerinden biri olan nasıl yapılıyor merak ediyorsanız, sizi önce püf noktalarına ardından da tarifimize doğru alalım! Bir porsiyon fırında sardalyanın içerisinde 45.9 gram protein, 11.98 gram yağ bulunmaktadır. Sardalya kas gelişimi için gerekli protein, iyot, selenyum, kalsiyum, fosfor, A ve D vitaminleri ile omega 3 yağ asitlerini yüksek oranda içerir. Yapılan araştırmalar sardalyada bulunan omega 3 yağ asitlerinin, güçlü kolesterol düşürücü ve kan yağlarını azaltıcı etkisinin güçlü olduğunu gösteriyor. Bu tarif ile sofralarınız şenlenecek.

Fırında Sardalya Malzemeleri

  • 1 kilo (kg) sardalya
  • 2 adet soğan, orta boy
  • 3 diş sarımsak
  • 300 gram (g) çeri domates
  • çeyrek demet maydanoz
  • 1 adet limon
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • yarım tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı tane karabiber, taze çekilmiş
  • 1 adet defne yaprağı

Fırında Sardalya Nasıl Yapılır?

  1. Sardalyaların baş kısımlarını alıp, iç kısımlarını dikkatli bir şekilde temizleyin. Bol suda yıkadığınız balıkları biraz tuzlayıp fazla sularının süzülmesi için süzgeçte bekletin.
  2. Kuru soğanları piyazlık olarak ince dilimleyin. Maydanoz yapraklarını ayıklayıp, yıkayın ve kurulayın. İnce şekilde kıyın.
  3. Sarımsakları ince dilimleyin. Domatesleri ortadan ikiye kesin. Limonun suyunu sıkın.
  4. Fırın tepsisinin tabanını hafifçe yağlayın. Piyazlık doğranmış kuru soğanları tabanına yayın. Sarımsakları serpiştirerek ekleyin. Ayıklanmış ve tuzlandıktan sonra fazla suyu süzülmüş sardalyeleri kuru soğanlar üzerine açık bir şekilde yerleştirin.
  5. Üzerine domatesler ve defne yaprağını serpişterek yayın.
  6. Zeytinyağı, taze sıkılmış limon suyu, incecik kıyılmış maydanoz yaprakları, az tuz ve çekilmiş karabiberi bir kapta karıştırıp, üzerine serpiştirin.
  7. Üzerini yağlı kağıtla örtün. 180 derece ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin. Yağlı kağıdı alıp, 10 dakika daha pişirin.
  8. Balıklarınız servise hazırdır.

Afiyet olsun! Fırında Sardalya ve daha fazlası için YEMEK TARİFİ REHBERİ sitemizi takipte kalın.

Ziyaretçi Yorumları

Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

Adınız - Soyadınız

E-Posta Adresiniz

Yorumunuz

Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

02Knorr ile Yöresel Tarifler

Knorr ile Yöresel Tarifleryemektarifirehberi

Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

Tavuk Mangal Sosu

Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi

Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

02Havuç Kabak Tarator

Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

03Yuvalama Çorbası

Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

...

Tüm Hakları Saklıdır - 2020