Hazırlama Süresi : 10 dk
Pişirme Süresi : 30 dk
Kaç Kişilik : 4
En lezzetli ve tam kıvamında Akçaabat Köfte Tarifi yapımı için YEMEK TARİFİ REHBERİ doğru adres. Dillere desten lezzetiyle; baharatsız, Trabzon ekmeğinin içiyle lezzetlendirilen Akçaabat köftesine sofralarınızda yer açın. Trabzon’un Akçaabat ilçesinde Akçaabatlı lokantacılar tarafından yapılan bu enfes köfte tarifini bir kez denedikten sonra tadını kolay kolay unutamayacaksınız. Sarımsak, kıyma ve ekmek içinden hazırlanan özel karışım özenle yoğurulup, belirli büyüklerde oval hale getiriliyor ve daha sonra afiyetle yeniyor. Akçaabat köftesi, Akçaabat’ın özel yetiştirilen dana ile elde edilen bir köfte çeşidi. Akçaabat köftesi için genellikle hayvanın ön kol eti, kaburga eti ve işkembe yağı kullanılarak lezzetine lezzet katılıyor. Bu köfteyi diğer köftelerden ayıran en önemli özellikler biriyse kullanılan etin doğal ortamda ve yaylalarda yetiştirilen danalardan elde edilmiş olması. Köftenin karışımını hazırlarken dikkat etmeniz gereken en önemli unsurlardan biri yoğurma aşaması. İçine eklenen dana eti, tuz, sarımsak ve ekmek içi gibi malzemelerin özdeşleşmesi köftenin lezzetini yakalamanızda yardımcı olacaktır. Diğer bir özelliğiyse odun ateşinde pişmesi ancak evde yapacaksanız önceden ısıtılmış fırında 180 derecede köfteleri pişirebilirsiniz.
Sofralarınızdan bereket, evinizden huzur eksik olmasın. Akçaabat Köfte Tarifi ile sevdiklerinizi mutlu edin.
Ziyaretçi Yorumları
Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin
Kırmızı Etin Bölümleri Nelerdir?yemektarifirehberi
Knorr ile Yöresel Tarifleryemektarifirehberi
Sahur Tarifleri: Sahurda Yapılabilecek Yemekler için 5 Basit Tarifyemektarifirehberi
Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri
Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi
Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler
Kırmızı Etin Bölümleri Nelerdir?yemektarifirehberi
Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi
Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi
SAYFALAR
KATEGORİLER
...
Tüm Hakları Saklıdır - 2020