En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Deniz Börülceli Sakızlı Balık Çorbası

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Deniz Börülceli Sakızlı Balık Çorbası
Deniz Börülceli Sakızlı Balık Çorbası

0 Kişinin Defterine Ekli

10 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 60 dk

Pişirme Süresi : 45 dk

Kaç Kişilik : 4

Deniz Börülceli Sakızlı Balık Çorbası tarifi, YEMEK TARİFİ REHBERİ farkıyla hem pratik hem de lezzetli. Balık çorbaları genellikle un ile kıvam bulur. Bu çorbada eser miktarda un kullanılmıştır. Glütensiz beslenenler için idealdir.

Deniz Börülceli Sakızlı Balık Çorbası Malzemeleri

    balık haşlanırken

    • 1,5 adet kırlangıç, balık iskeleti, başıyla
    • 1,5 adet lipsos, balık iskeleti, başıyla
    • 1,5 adet kırlangıç, balık iskeleti, başıyla
    • 1 adet kereviz sapı
    • yarım demet maydanoz
    • 3 adet arpacık soğan
    • 2 adet defne yaprağı
    • 1 yemek kaşığı limon suyu
    • 1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi
    • 5-6 adet tane karabiber
    • 6 su bardağı su

    çorbanın yapımında

    • çeyrek tatlı kaşığı safran, veya zerdeçal
    • yarım tatlı kaşığı sakız
    • yarım tatlı kaşığı tuz
    • yarım demet dereotu
    • 2 yemek kaşığı tereyağı
    • 200 gram (g) deniz börülcesi, haşlanmış, kılçıkları alınmış, iri doğranmış

    Deniz Börülceli Sakızlı Balık Çorbası Nasıl Yapılır?

    1. Balık iskeletlerini, tamamen temizlenmesi için soğuk suda 15-20 dakika tutun. Balık iskeleti, tencerede haşlanması için; sap halinde kerevizi, maydanozu, arpacık soğanlarını, defne yaprağını, limon suyunu, limon kabuğu rendesini ve tane karabiberleri 6 su bardak su ile birlikte kaynatın. Karışım kaynadığında kısık ateşte 30 dakika pişirin. Balık iskeletlerini süzün. Suyunu ve iskeleti ayrı tutun. Kemik ve baştaki etleri bir kase içine alın.
    2. Ilık balık suyuna safranı veya zerdeçalı katıp, suya renk vermesini bekleyin.
    3. Sakızı bir havanda ½ çay kaşığı unla birlikte döverek, toz haline getirin.
    4. Bir tencerede tereyağını eritin. Hafif köpürmeye başlayınca, bir litre civarında balık suyunu ekleyerek, kaynamaya bırakın. Kaynayınca içine safranlı suyu, sakız tozunu, tuzunu ve ayıklanmış balık kırıntılarını ilave edin.
    5. Bir iki dakika kaynatıp, içine kıyılmış dereotunu ve irice doğranmış deniz börülcesini ekleyip, bir taşım kaynatıp, ocaktan alın.
    6. Çorbanız tüm ihtişamı ile servise hazırdır.

    Sofralarınızdan bereket, evinizden huzur eksik olmasın. Deniz Börülceli Sakızlı Balık Çorbası ile sevdiklerinizi mutlu edin.

    Ziyaretçi Yorumları

    Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

    Adınız - Soyadınız

    E-Posta Adresiniz

    Yorumunuz

    Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

    03Yulaflı Yoğurt Tarifi

    Yulaflı Yoğurt Tarifiyemektarifirehberi

    Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

    Tavuk Mangal Sosu

    Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi

    Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

    02Havuç Kabak Tarator

    Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

    03Yuvalama Çorbası

    Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

    ...

    Tüm Hakları Saklıdır - 2020