En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Bafra Pidesi Tarifi

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Bafra Pidesi Tarifi
Bafra Pidesi Tarifi

0 Kişinin Defterine Ekli

9 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 20 dk

Pişirme Süresi : 60 dk

Kaç Kişilik : 8

Bafra Pidesi Tarifi tarifi, YEMEK TARİFİ REHBERİ farkıyla hem pratik hem de lezzetli. Pide hamur ve iç malzemesi olarak çok sade görünse de, mükemmel pide yapılırken dikkat edilecek 4 şey var; iyi bir odun fırınına sahip olmak, hamur için doğru unu kullanmak, iç malzemesi ne olacaksa; peynirse yörenin en iyi peyniri, kavurmaysa bölgedeki en körpe kuzuların eti kullanılmalı, bir de son olarak hamur havadan çok etkilenir, yazın başka kışın başka pişme ve mayalanma süreleri vardır, buna da dikkat etmek lazım. İşte, bu kadar sade bir yemek olan pideyi yapmak, görünüşünün aksine bir o kadar karmaşık. Eğer Karadenizliyseniz veya Karadeniz seyahati yaptıysanız, aşağı yukarı her ilin kendine has ve onlara göre en iyi olduklarını düşündükleri pideleri vardır. Pideye olan bu ortak ilgiden, tüm Türkiye’ye yayılan bir kaç pide olmuştur, bugün Bafra pidesi tarifi paylaşacağız. Bafra pidesi, kardeşleri olan Çarşamba ve Terme pidesinde olduğu gibi, Samsun’da çıktığı yörenin adıyla anılır. Yaklaşık bir metre uzunluğunda bir hamur çekilerek açılır ve içine istenilen malzeme doldurulur ve yüksek ısılı odun fırınlarında pişirilir. Şimdi sizlerle çıtır bir Bafra pidesi tarifi paylaşıyoruz, bir yandan soğuk ayran hazırlıklarına da başlayın bizce! Ekşi mayalı pide, iftar sofrasında sıcak sıcak yensin diye uğrunda upuzun kuyrukların beklendiği nimettir. Belki klasik seriden bir tanesinin bir akşam masada olmayışına herkes katlanabilir, ama Ramazan pidesinin olmadığı bir iftar sofrası düşünülemez. Ona herkes bayılır; oruç tutan da tutmayan da… O zaman sizi evde ekşi mayalı pide yapımına alalım! Üstelik en lezzetlisinden ekşi mayalısını…

Bafra Pidesi Tarifi Malzemeleri

    hamur için

    • 6 su bardağı un
    • 1 adet yaş maya, paket
    • 1,5 su bardağı su, ılık
    • yarım su bardağı tuz

    harcı için

    • 500 gram (g) kıyma
    • 2 adet soğan, küçük küp doğranmış
    • çeyrek tatlı kaşığı Knorr Karabiber
    • çeyrek tatlı kaşığı Knorr Pul Biber
    • yarım tatlı kaşığı tuz
    • 100 gram (g) tereyağı

    Bafra Pidesi Tarifi Nasıl Yapılır?

    1. Derin bir kabın içerisinde yaş maya ve ılık suyun yarısını karıştırıp, eritin.
    2. Başka bir kapa unu koyun, kabın kenarlarına doğru tuzu koyun ve ortasına bir çukur açın, buraya mayalı karışımı koyun. 
    3. Üzerine ılık suyu ilave edin, yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. 
    4. Hamuru 45 dakika mayalanmaya bırakın. 
    5. Pidenin harcı için, bir tencereye tereyağı koyun, eritin ve kıymayı, tuz ve karabiberi ekleyin, suyunu çekene kadar kavurup ocaktan alın. 
    6. Ilındıktan sonra içine küp doğradığınız soğanları koyun ve karıştırın. 
    7. Hamuru 8 bezeye bölüp, yuvarlayın. Unlanmış tezgahta oklava ile ince açın. Bu esnada fırını 200 dereceye ısıtın.
    8. Hamurun ortasına kıymalı harçtan koyun ve kenarlarını ortada birleştirip kapatın. 
    9. Önceden ısıtılmış fırında 15 dakika, üzerine kızarıncaya kadar pişirin. 
    10. Pideler fırından çıkınca, üzerlerine birer parça tereyağı ile servis edin.

    Sofralarınızdan bereket, evinizden huzur eksik olmasın. Bafra Pidesi Tarifi ile sevdiklerinizi mutlu edin.

    Ziyaretçi Yorumları

    Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

    Adınız - Soyadınız

    E-Posta Adresiniz

    Yorumunuz

    Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

    02Yılbaşı

    Yılbaşıyemektarifirehberi

    03Knorr ile Yöresel Tarifler

    Knorr ile Yöresel Tarifleryemektarifirehberi

    Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

    Tavuk Mangal Sosu

    Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi

    Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

    02Havuç Kabak Tarator

    Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

    03Yuvalama Çorbası

    Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

    ...

    Tüm Hakları Saklıdır - 2020