En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Burdur Çekme

Ana Sayfa » Blog » Burdur Çekme

Misafirleriniz için özel bir tarif arıyorsanız Burdur Çekme tam size göre. Burdur ve Kars yöreleri ile meşhurdur, çekme ve süzme adlı pirinci pişirme tekniğinden adını alır.

Burdur Çekme Malzemeleri

  • 1 kilo (kg) kuzu but
  • 2 su bardağı pirinç
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • yarım yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 su bardağı su
  • yarım tatlı kaşığı Knorr Karabiber
  • 5-6 dal maydanoz

Burdur Çekme Nasıl Yapılır?

  1.  Pirinçleri ayıklayıp, bolca yıkayın ve ılık suda bekletin.
  2. Kuzu budunu dört parçaya bölün ve sekiz bardak suda, biraz tuz ile beraber haşlayın.
  3.  Eti pişince suyundan alın ve üzerlerine salça sürün.
  4. Etlere salça sürüldükten sonra 200 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.
  5. Dört bardak et suyu ile pirinç pilavı pişirin.
  6. Üzerine tava da yağ kızdırıp, dökün ve pilavı demlenmeye bırakın.
  7. Geniş servis tabağına demlenmiş pilavı döküp, üzerine kızarmış etleri yerleştirin.
  8. Üzerine karabiber ve maydanoz ile servis edin.

Afiyet olsun! Burdur Çekme ve daha fazlası için YEMEK TARİFİ REHBERİ sitemizi takipte kalın.

Ziyaretçi Yorumları

Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

Adınız - Soyadınız

E-Posta Adresiniz

Yorumunuz

Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

Kuşbaşılı Pide

Kuşbaşılı Pide yemektarifirehberi

...

Tüm Hakları Saklıdır - 2020