En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Yufkalı Pilavı Tarifi

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Yufkalı Pilavı Tarifi
Yufkalı Pilavı Tarifi

0 Kişinin Defterine Ekli

10 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 20 dk

Pişirme Süresi : 50 dk

Kaç Kişilik : 4

Misafirleriniz için özel bir tarif arıyorsanız Yufkalı Pilavı Tarifi tam size göre. Tam bir şölen yemeği olan yufkalı tavuklu pilavın yapımı çok kolay olmasa da tadına baktığınızda, tüm emeklerinize değeceğine emin olabilirsiniz! İnce, baklavalık yufkaya sarılan pilav harcı ve tavuk eti, geleneksel olarak bezelye ile servis edilir. Yufkalı pilav içeriği ile diğer pilav tariflerinden ayrılıyor. Tavuklu ve bezelyeli pilavlar ile daha önce karşılaşsanız da muhtemelen kuruyemişli olanına az rastlamışsınızdır.  Tavuklu yufkalı pilav aslında biraz perde pilavına da benziyor. Yufka ile sarılıyor olması, tavuk ve badem içermesi yönünden perde pilavı ve yufkalı pilav yakın olsa da tarifimizin geri kalanı biraz farklı. En temel farklardan biri de yufkalı pilavın baklavalık yufka ile hazırlanıyor olması! Yufkalı Osmanlı pilavımız, konuklarını şaşırtmak için farklı tarifler arayanların bayılacağı bir seçenek! Ama her zaman konuklarımız farklı yemekleri denemeye açık olmuyor ya da sizin bu kadar kapsamlı bir yemek yapmak için vaktiniz olmuyor… Öyleyse gelin klasiklerden biri tavuklu pilav tarifimize de göz atın! 1 porsiyon yufkalı pilav yaklaşık 418 kaloridir.

Yufkalı Pilavı Tarifi Malzemeleri

  • 8 adet baklavalık yufka
  • 2 su bardağı pirinç
  • 250 gram (g) tereyağı
  • 1 adet soğan, küp kesilmiş
  • 50 gram (g) badem, soyulmuş
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • çeyrek demet maydanoz, ince kıyılmış
  • 250 gram (g) dana eti, küçük küp kesilmiş
  • 5 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 adet havuç, küp kesilmiş
  • 4 su bardağı su, sıcak

Yufkalı Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. 2 yemek kaşığı tereyağı ve kuşbaşı eti tencerede 10′ kapağı kapalı olarak orta ateşte pişirin.
  2. Havuç, pirinç ve limon suyunu ekleyip, altını kısın ve kapağı kapalı olarak 12′ pişirin.
  3. Suyunu çekince altını kapatıp, üzerine bir bez örtüp kapağını kapatın ve oda sıcaklığında dinlenmeye bırakın.
  4. Fırını 180 dereceye ısıtıp, baklava hamurlarını 4’e bölün.
  5. Aralarına tereyağı sürerek 3 kat olarak fırın kaplarına dizin.
  6. İçini dolduracak kadar badem ve pilav ekleyin.
  7. Kabın dışına sarkan yufkaları üzerine kapatıp, tereyağı ile yağlayın. Fırın tepsisine ters çevirin.
  8. Kalan yağı üzerlerine sürerek, 20′ fırınlayın.
  9. Maydanoz ile servis edin.

Afiyet olsun! Yufkalı Pilavı Tarifi ve daha fazlası için YEMEK TARİFİ REHBERİ sitemizi takipte kalın.

Ziyaretçi Yorumları

Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

Adınız - Soyadınız

E-Posta Adresiniz

Yorumunuz

Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

02Parti Yemekleri

Parti Yemekleriyemektarifirehberi

Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

Tavuk Mangal Sosu

Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi

Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

02Havuç Kabak Tarator

Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

03Yuvalama Çorbası

Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

...

Tüm Hakları Saklıdır - 2020