En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Marmaris Pilavı Tarifi

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Marmaris Pilavı Tarifi
Marmaris Pilavı Tarifi

0 Kişinin Defterine Ekli

9 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 30 dk

Pişirme Süresi : 20 dk

Kaç Kişilik : 4

YEMEK TARİFİ REHBERİ mutfağında bugün harika bir lezzet var: Marmaris Pilavı Tarifi. Çok farklı pilav tarifleri görmüş olabilirsiniz ama sıkı durun! Besleyici içeriği ve lezzetiyle eminiz böyle bir pilav tarifine henüz rastlamadınız… Muğla’nın şirin tatil beldesinden,  gerçek bir şölen yemeği geliyor. Marmaris pilavı için sofralarınızda ve midenizde yer açın! Hazırlamasının biraz meşakkatli olduğunu kabul ediyoruz ama Marmaris pilavının tadına baktığınızda emin olun değecek… Havuç ve kereviz sapı eklendiği için bir yönüyle sebzeli pilav ama tavuk ciğeri ve kemik iliği de dahil olduğu için etli bir pilav da sayılabilir. Gelin Marmaris pilavını  iki kategoriyle de sınırlandırmadan çok leziz bir etli sebzeli pilav olarak analım! Marmaris pilavı ile madem bir mavi tura çıktık diğer pilav tariflerini de anmadan olmaz. En az Marmaris pilavı kadar farklı ve lezzetli bir tarif olan Ege pilavı, Antep fıstığı eklemesiyle konuklarınızı hayran bırakacak! Yine Egeli bir lezzet ama biraz da iç pilava göz kırpıyor… İşte karşınızda İzmir pilavı, göz atmadan geçmeyin! 1 porsiyon Marmaris pilavı yaklaşık 320 kaloridir. Bu tarif ile sofralarınız şenlenecek.

Marmaris Pilavı Tarifi Malzemeleri

  • 2 su bardağı pirinç
  • 1 adet Knorr Tavuk Suyu Bulyon
  • 2 su bardağı su, kaynar, bulyon için
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet kuru soğan, küçük
  • 1 adet havuç
  • 1 dal kereviz sapı
  • 50 gram (g) kemik iliği
  • 100 gram (g) tavuk ciğeri
  • 50 gram (g) tavuk kalbi
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım tatlı kaşığı Knorr Karabiber

Marmaris Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Tencere de eriyen tereyağına, pirinçleri ilave ederek beyazlaşıncaya değin kavurun. Sıcak tavuk suyunu ekleyerek 15 dakika kısık ateşte pişirin. Suyunu çektiğinde ateşten alın. Üzerine bir bezle kaplayın, 20 dakika dinlendirin.
  2. Pilav pişerken, bir tavada zeytinyağını ve sade yağı kızdırın. Soğanı ekleyerek, soğanlar saydamlaşıncaya kadar kavurun. Kavurmaya havucu ve sap kerevizi de ekleyin.
  3. Sebzeler kavrulurken tavanın içine ince ince doğranmış kemik iliğini, kıyılmış tavuk ciğeri ve yüreğini ilave edin. 10′ harlı ateşte kavurun.
  4. Kavurduktan sonra salçayı ilave edin. Salça ile birlikte tekrar kavurun. Ateşten indirmeden önce tavaya tuz ve biberi de ekleyin.
  5. Demlenen pilavın içine tavada pişirilen malzemeleri ekleyin. Karıştırın.
  6. Sıcak olarak servis edin.

Sofralarınızdan bereket, evinizden huzur eksik olmasın. Marmaris Pilavı Tarifi ile sevdiklerinizi mutlu edin.

Ziyaretçi Yorumları

Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

Adınız - Soyadınız

E-Posta Adresiniz

Yorumunuz

Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

02Knorr ile Yöresel Tarifler

Knorr ile Yöresel Tarifleryemektarifirehberi

Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

Tavuk Mangal Sosu

Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi

Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

02Havuç Kabak Tarator

Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

03Yuvalama Çorbası

Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

...

Tüm Hakları Saklıdır - 2020