En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Mantarlı Pilav Tarifi

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Mantarlı Pilav Tarifi
Mantarlı Pilav Tarifi

0 Kişinin Defterine Ekli

11 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 30 dk

Pişirme Süresi : 20 dk

Kaç Kişilik : 4

Mantarlı Pilav Tarifi tarifi, YEMEK TARİFİ REHBERİ farkıyla hem pratik hem de lezzetli. Lezzetli yemekleri ve şefleri ile ünlü olan Bolu’nun ilçesi Gerede de harika tarifleri coğrafyamıza kazandırmıştır. Şimdi bahsedeceğimiz pilav tarifimiz de Batı Karadeniz’in lezzet duraklarından biri olan Gerede’den geliyor! Mantarlı pilavımızı diğerlerinden ayıran özelliği hasat zamanı yörede yetişen taze mantarlar ile yapılmasıdır. Mantarlı pirinç pilavı tarifimiz aslında tam bir gün kurtarıcıdır. Son dakika misafirleriniz varsa ve standart tariflerin biraz dışında bir yemek sunmak isterseniz mantarlı pilav harika bir seçim olacaktır. Peki mantarlı pilavın yanına en çok ne yakışır derseniz, cevap basit: ev yapımı yoğurt! Mantarlı pilavı Gerede usulü olarak anlattığımız için yörede yetişen taze mantarların kullanıldığından bahsettik ama kültür mantarı ile de çok lezzetli olacaktır. Gerede pilavını sevdiyseniz aynı yöreden harika bir pilav tarifimiz daha var: Mengen pilavı. Mutlaka deneyin! Mantarlı soğanlı pilavı sevdiyseniz mantarlı bulgur pilavı tarifini denemeye ne dersiniz? Emin olun vazgeçilmezleriniz arasına girecek! 1 porsiyon mantarlı pilavı yaklaşık 322 kaloridir.

Mantarlı Pilav Tarifi Malzemeleri

  • 3 su bardağı baldo pirinç
  • 300 gram (g) kültür mantarı, dilim
  • 1 adet kuru soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 2 adet domates, kabuğu soyulmuş, ince dilim doğranmış
  • 4 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 adet Knorr Et Suyu Bulyon
  • 4 buçuk su bardağı su, kaynar, bulyon için
  • Yarım tatlı kaşığı Knorr Karabiber

Mantarlı Pilav Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Pirinci ılık tuzlu suda 30 dakika kadar bekletin. Soğanları ince yemeklik doğrayın. Mantarları hafifçe ovalayarak suyun altında yıkayıp, süzün. İnce dilimler halinde doğrayın. 
  2. İki kaşık tereyağını ve soğanları tavaya ekleyip, soğanlar saydamlaşıncaya kadar 1-2 dakika kavurun. Mantarları da ilave edip, 5 dakika daha kavurmaya devam edin. Mantarlar suyunu salacaktır. Tuz ve karabiberi serpip, hafif sulu halde ocaktan alın. 
  3. Tereyağını tencereye ekleyip, kızdırın ve pirinçleri 10 dakika beyazlayıncaya kadar kavurun.
  4. Domatesleri, mantarlı karışımı ve sıcak et suyunu ekleyip, karıştırdıktan sonra kaynayınca kapağını kapatıp, kısık ateşte 15 dakika pişirin.
  5. Pilavı tahta kaşıkla karıştırıp, üzerine mutfak havlusu örtüp, kapağını kapatın. 15 dakika demlenmesi için bekletin.
  6. Pilavı tekrar karıştırıp, servis kabına alın ve sıcak olarak servis edin.

Sofralarınızdan bereket, evinizden huzur eksik olmasın. Mantarlı Pilav Tarifi ile sevdiklerinizi mutlu edin.

Ziyaretçi Yorumları

Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

Adınız - Soyadınız

E-Posta Adresiniz

Yorumunuz

Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

02Parti Yemekleri

Parti Yemekleriyemektarifirehberi

03Knorr ile Yöresel Tarifler

Knorr ile Yöresel Tarifleryemektarifirehberi

Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

Tavuk Mangal Sosu

Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi

Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

02Havuç Kabak Tarator

Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

03Yuvalama Çorbası

Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

...

Tüm Hakları Saklıdır - 2020