En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Mantar Soslu Makarna Tarifi

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Mantar Soslu Makarna Tarifi
Mantar Soslu Makarna Tarifi

0 Kişinin Defterine Ekli

11 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 15 dk

Pişirme Süresi : 10 dk

Kaç Kişilik : 4

Misafirleriniz için özel bir tarif arıyorsanız Mantar Soslu Makarna Tarifi tam size göre. Yağmurlarla birlikte mantarlar manav tezgahlarına çıkmaya başladı. Ormandaki her mantar yenilebilir diyemeyiz, mutlaka bir bilenle mantar toplamaya çıkılmalı, hatta çok değerli trüf mantarı toplamaya çıkacaksanız işin uzmanı av köpekleri size eşlik etmeli. Türkiye’de yaklaşık 40 çeşit yenilebilir mantar bulunuyor. Bunlardan en bilinenlerinden bir kaçı; istiridye mantarı, kuzu göbeği mantarı, Kanlıca mantarı, Sarıkız mantarı, Borazan mantarı aklıma ilk gelenler, saydıklarım arasından benim favorim, Fransızlar ‘morille’ dediği, İngilizce ‘morel’ mantarı denilen kuzu göbeği mantarı, kıvrımları nedeniyle temizlemesi biraz zahmetlidir ama çok lezzetlidir. Çok çeşitli mantarın aynı zamanda çok da faydaları vardır; D vitamini deposudur, kalsiyum ve bakır içerir, düşük kalorili olduğu için sporcular tarafından tercih edilir. O zaman artık Mantar Soslu Makarna tarifimize geçelim! Mantar sosunu seviyorsanız sizin için çok pratik iki tarifimiz daha var: Mantar soslu tavuk ve mantarlı fırın makarna! Mutlaka göz atın.

Mantar Soslu Makarna Tarifi Malzemeleri

    Ana Malzemeler

    • 1 adet burgu makarna
    • 1 yemek kaşığı tuz

    Sosu İçin

    • 250 gram (g) kültür mantarı, dilimlenmiş
    • 2 diş sarımsak, ince dilimlenmiş
    • 2 yemek kaşığı tereyeğı
    • Yarım tatlı kaşığı Knorr Kekik
    • Yarım tatlı kaşığı tuz
    • Yarım tatlı kaşığı Knorr Karabiber
    • 3-4 dal dereotu, ince kıyılmış
    • 2 adet domates, rendelenmiş
    • Yarım tatlı kaşığı tuz

    Mantar Soslu Makarna Tarifi Nasıl Yapılır?

    1. Tencereye 1 litre su, bir çorba kaşığı tuz ekleyin ve kaynatın. Kaynayan suya makarnaları ekleyin ve 8 dakika pişirip, süzün, soğuk suyun altına tutmayın.
    2. 2. Bu sırada tavada tereyağı eritin, önce sarımsakları sonra da mantarlı ekleyin ve toplam 5 dakika soteleyin. Kekik, karabiber ve tuzu ekleyip 2 dakika daha kavurun. 
    3. Makarnayı süzdüğünüz tencereye hazırladığınız sosu, ekleyin ve 2 dakika birlikte pişirin. 
    4. Makarnayı tabağa koyduktan sonra üzerine ince kıyılmış dereotunu ekleyin ve servis edin.

    Sofralarınızdan bereket, evinizden huzur eksik olmasın. Mantar Soslu Makarna Tarifi ile sevdiklerinizi mutlu edin.

    Ziyaretçi Yorumları

    Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

    Adınız - Soyadınız

    E-Posta Adresiniz

    Yorumunuz

    Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

    02Parti Yemekleri

    Parti Yemekleriyemektarifirehberi

    Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

    Tavuk Mangal Sosu

    Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi

    Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

    02Havuç Kabak Tarator

    Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

    03Yuvalama Çorbası

    Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

    ...

    Tüm Hakları Saklıdır - 2020