En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Kuzu Kulaklı Bulgur Pilavı Tarifi

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Kuzu Kulaklı Bulgur Pilavı Tarifi
Kuzu Kulaklı Bulgur Pilavı Tarifi

0 Kişinin Defterine Ekli

10 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 30 dk

Pişirme Süresi : 20 dk

Kaç Kişilik : 4

Geleneksel lezzetlerimizden Kuzu Kulaklı Bulgur Pilavı Tarifi, şimdi YEMEK TARİFİ REHBERİ güvencesiyle karşınızda. Mardin yöresinden çok farklı bir pilav tarifi ile sizlerleyiz! Kuzu kulaklı bulgur pilavının farklı olmasını sebebi hem et hem de taze yeşillikler içermesinin yanında, pişerken keçi sütü ve kaymak kullanılması. Kaymağın pilavlarda kullanılması, aslında çok bilinmeyen lezzet sırlarındandır ve tereyağlı pilavlara da çok yakışmaktadır. Kuzu kulaklı bulgur pilavı, malzemelerinin ve aromasının yoğunluğuyla aslında tam bir şölen yemeği! Klasik tariflerin dışına çıkmak isteyenler, kalabalık aile sofraları ve davetler için bu tarifle konuklarını hayran bırakacaktır. Daha farklı pilav tarifleri için de sizi böyle alalım. Kuzu kulaklı bulgur pilavı gibi yöresel ve çok farklı bir pilav tarifine daha ne dersiniz? Cevabınız evet ise sizi kıtır haşhaş taneleri ile lezzetlenen haşhaşlı bulgur pilavı tarifimize davet edelim. Farklı pilav tariflerini seviyorsanız sizin için hazırladığımız birbirinden değişik pilav tariflerine mutlaka göz atın!

Kuzu Kulaklı Bulgur Pilavı Tarifi Malzemeleri

  • 2 su bardağı bulgur, 400 gram
  • 1 demet kuzu kulağı
  • Yarım demet taze soğan
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 su bardağı keçi sütü, 250 gram
  • 1 adet Knorr Et Suyu Bulyon
  • 2 su bardağı su, kaynar, bulyon için
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 100 gram (g) kaymak
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı biber
  • Yarım tatlı kaşığı Knorr Karabiber

Kuzu Kulaklı Bulgur Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Temizlenmiş kuzukulaklarını ve taze soğanları ince kıyın.
  2. Tencereye tereyağını ve taze soğanları ekleyip, bir dakika kavurun. Biber salçasını ve iyice yıkanmış bulgurları da ekleyip, hepsini birlikte kavurun.
  3. Sıcak et suyunu, sütü, kırmızı biberi ve karabiberi ekleyin. Karıştırıp, ateşi kısın ve 20 dakika pişirin. Kuzukulaklarını ekleyip, karıştırdıktan sonra kapağını kapatıp, 20 dakika demlenmeye bırakın.
  4. Pilav demlendikten sonra, kaymağı parçalara bölüp, tahta kaşıkla harmanlayın. Üzerine bez örterek 10 dakika daha dinlendirin.
  5. Dinlendikten sonra servis kabına ekleyip, sıcak olarak servis edin.

Bu nefis Kuzu Kulaklı Bulgur Pilavı Tarifi tarifi favoriniz olacak. YEMEK TARİFİ REHBERİ ailesi olarak afiyetler dileriz.

Ziyaretçi Yorumları

Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

Adınız - Soyadınız

E-Posta Adresiniz

Yorumunuz

Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

02Yılbaşı

Yılbaşıyemektarifirehberi

03Knorr ile Yöresel Tarifler

Knorr ile Yöresel Tarifleryemektarifirehberi

Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

Tavuk Mangal Sosu

Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi

Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

02Havuç Kabak Tarator

Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

03Yuvalama Çorbası

Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

...

Tüm Hakları Saklıdır - 2020