En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Kuru Domatesli Bulgur Pilavı Tarifi

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Kuru Domatesli Bulgur Pilavı Tarifi
Kuru Domatesli Bulgur Pilavı Tarifi

0 Kişinin Defterine Ekli

13 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 30 dk

Pişirme Süresi : 20 dk

Kaç Kişilik : 4

Misafirleriniz için özel bir tarif arıyorsanız Kuru Domatesli Bulgur Pilavı Tarifi tam size göre. Domatesli pilavı daha önce muhtemelen duymuşsunuzdur, hem bulgur hem de pirinç ile çok leziz domatesli pilavlar hazırlayabiliyoruz. Şimdi domatesli pilav tarifini biraz güncelleyip, kuru domates kullanmaya ne dersiniz? Denizli yöresine özgü bir tarif olan kuru domatesli pilav bulgur ile hazırlanıyor. Evlerimizde kolayca bulunan malzemelerden, bu pilavı her mevsim hazırlayabilirsiniz. Kuru domatesli bulgur pilavının yapımı da oldukça basit ve sadece 4 malzeme içeriyor! Kuru domates eğer çok kuru ise, kullanmadan önce 15-20 dakika sıcak suda bekletmek kolayca yumuşamalarını sağlayacaktır. Onun dışında bulgur pilavı kuru domatesli de olsa salçalı da olsa yapım aşamaları pek farklı değil! Biz tarifimizde soğan kullanmadık ama tamamen damak zevkinize uygun şekilde siz kuru domatesli bulgur pilavını şekillendirebilir, biraz acı biber dokunuşu da yapabilirsiniz! Bulgur pilavında farklı denemeleri seviyorsanız işte sizin için harika bir tarif daha! Sebzeli bulgur pilavını hala denemediyseniz, mutlaka göz atın. Klasik pilavların biraz dışına çıkıp, bulgur ya da pirinç kullanmadan bir pilav hazırlamak isterseniz de arpa şehriyeli pilav tarifimizi buraya bırakalım. Afiyet olsun! Bulgurun en hafif hali siyez bulguru ile leziz bir pilava ne dersiniz? Cevabınız “Evet” ise siyez bulgurlu pilav tarifimizi de incelemenizi öneririz!

Kuru Domatesli Bulgur Pilavı Tarifi Malzemeleri

  • 3 su bardağı pilavlık bulgur
  • 8 adet kuru domates, ıslatılmış, küçük zar doğranmış
  • 6 su bardağı Knorr Kemik İlik Suyu
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Kuru Domatesli Bulgur Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Kuru domatesi sıcak su dolu kaba ekleyip, 15-20 dakika bekletip, süzün.
  2. Tencereyi tereyağını ekleyip orta ateşte ısıtın, kuru domatesleri koyup 2-3 dakika kavurun.
  3. Bulgur, et suyu ve tuzu ilave edip, karıştırın.
  4. 4. Kaynayınca altını kısıp kapağı kapalı olarak suyunu çekene dek yaklaşık 15′ pişirin, ocaktan alıp 20′ oda sıcaklığında dinlendirin.
  5. Tekrar karıştırıp, servis kabına alın ve sıcak olarak servis edin.

Bu nefis Kuru Domatesli Bulgur Pilavı Tarifi tarifi favoriniz olacak. YEMEK TARİFİ REHBERİ ailesi olarak afiyetler dileriz.

Ziyaretçi Yorumları

Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

Adınız - Soyadınız

E-Posta Adresiniz

Yorumunuz

Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

03Yulaflı Yoğurt Tarifi

Yulaflı Yoğurt Tarifiyemektarifirehberi

Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

Tavuk Mangal Sosu

Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi

Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

02Havuç Kabak Tarator

Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

03Yuvalama Çorbası

Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

...

Tüm Hakları Saklıdır - 2020