En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Kuru Antep Dolması

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Kuru Antep Dolması
Kuru Antep Dolması

0 Kişinin Defterine Ekli

10 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 45 dk

Pişirme Süresi : 40 dk

Kaç Kişilik : 8

Kuru Antep Dolması tarifi, YEMEK TARİFİ REHBERİ farkıyla hem pratik hem de lezzetli. Güneydoğu bölgesine özgü, Antep ile meşhur bir yemeğimizdir. Geleneksel olarak bulgur ile yapılan harç ile biber salçalı sos içerisinde pişirilir.

Kuru Antep Dolması Malzemeleri

    Hamuru İçin

    • 25 / 30 adet kuru dolmalık sebzeler
    • 1 su bardağı iri bulgur
    • 1 su bardağı pirinç
    • 4 adet orta boy soğan
    • 1 yemek kaşığı domates püresi
    • 1 yemek kaşığı biber salçası
    • Yarım yemek kaşığı nar ekşisi
    • 1 demet maydanoz
    • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
    • 1 tatlı kaşığı Knorr Karabiber
    • 1 yemek kaşığı tuz
    • 1 yemek kaşığı acı pul biber
    • 1 tatlı kaşığı kuru reyhan
    • 1 tatlı kaşığı kuru nane

    Pişirmek İçin

    • Yarım yemek kaşığı zeytinyağı
    • Yarım yemek kaşığı nar ekşisi
    • 1 yemek kaşığı domates salçası

    Kuru Antep Dolması Nasıl Yapılır?

    1. Öncelikle kuru sebzeler iplerinden çıkarıp üzerine sıcak su koyarak yumuşamaları için bekletin.
    2. Bir kabın içine, bulgur, pirinç, soğan, maydanoz, domates, zeytinyağı, nar ekşisi, biber salçası, tuz, karabiber, kuru reyhan, kuru nane ve acı kırmızı biberi koyun. İçine biraz su ekleyip yumuşak ve akıcı dolma harcını hazırlayın.
    3. Yumuşayan sebzeleri süzün ve kevgirde biraz bekleterek kurumalarını sağlayın.
    4. Dolma harcını bir duylu pastacı torbasına koyun. Sol elinize sebzeleri alın ve torbanın duyunu sebzenin içine sokup, yarım olarak sebzeyi doldurun ve üst kısmını birbirine tutturun. Bunu da bir tencereye sıralı bir şekilde dizmeye ve sonra üst katlara doğru çıkarak doldurun.
    5. En üstüne bir kapta hazırladığınız nar ekşisi, zeytinyağı ve domates salçası karışımına biraz su koyup, karıştırarak açın. Bu karışımı, dolmaların üzerine dökün. Üzerine gelecek kadar da su ilave edin. Üzerine bir düz tabak kapatın ve ocağa koyup, kaynatın. Sonra ocağı kısığa getirip, yavaş ateşte 30-45 dakika arası pişirin.

    Afiyet olsun! Kuru Antep Dolması ve daha fazlası için YEMEK TARİFİ REHBERİ sitemizi takipte kalın.

    Ziyaretçi Yorumları

    Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

    Adınız - Soyadınız

    E-Posta Adresiniz

    Yorumunuz

    Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

    02Knorr ile Yöresel Tarifler

    Knorr ile Yöresel Tarifleryemektarifirehberi

    03Yulaflı Yoğurt Tarifi

    Yulaflı Yoğurt Tarifiyemektarifirehberi

    Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

    Tavuk Mangal Sosu

    Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi

    Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

    02Havuç Kabak Tarator

    Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

    03Yuvalama Çorbası

    Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

    ...

    Tüm Hakları Saklıdır - 2020