Hazırlama Süresi : 30 dk
Pişirme Süresi : 20 dk
Kaç Kişilik : 4
En lezzetli ve tam kıvamında Kastamonu Ekşili Pilav Tarifi yapımı için YEMEK TARİFİ REHBERİ doğru adres. Bugün sizlere anlatacağımız bol aromalı ve lezzetli tarifimiz Orta Karadeniz bölgesinden geliyor! Kastamonu ekşili pilavı, anakız pilavı olarak da bilinir. Biz Kastamonu ekşili pirinç pilavı olarak yeni bir yorum katsak da geleneksel olarak bakliyatlar (nohut/fasulye) ve bulgur ile Kastamonu bulgur pilavı olarak yapılır, pirinç kullanılmaz. Tüm pilav tariflerinde olduğu gibi Kastamonu ekşili pilavında da malzemeleri damak zevkinize göre şekillendirmek elimizde, o yüzden bizim pirinç ile hazırladığımız tarifi bulgurlu pilava da kolayca dönüştürebilirsiniz. Kastamonu pilavı, içerdiği bol bakliyatlar ile yardımcı yemekten daha ziyade bir ana yemek. En az Kastamonu ekşili pilavı kadar besleyici ve lezzetli bir tarifimiz daha var: Hatay köylü pilavı! Mutlaka göz atın. Yöresel pilavlar oldukça leziz ve farklıdır. Kastamonu pilavı gibi yöresel ve çok zengin bir lezzete sahip İstanbul pilavını da incelemeden geçmeyin!
Afiyet olsun! Kastamonu Ekşili Pilav Tarifi ve daha fazlası için YEMEK TARİFİ REHBERİ sitemizi takipte kalın.
Ziyaretçi Yorumları
Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin
Kırmızı Etin Bölümleri Nelerdir?yemektarifirehberi
Knorr ile Yöresel Tarifleryemektarifirehberi
Yulaflı Yoğurt Tarifiyemektarifirehberi
Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri
Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi
Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler
Kırmızı Etin Bölümleri Nelerdir?yemektarifirehberi
Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi
Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi
SAYFALAR
KATEGORİLER
...
Tüm Hakları Saklıdır - 2020