En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Dondurmalı Güllaç | Videolu Tarif

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Dondurmalı Güllaç | Videolu Tarif
Dondurmalı Güllaç | Videolu Tarif

0 Kişinin Defterine Ekli

10 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Pişirme Süresi : 30 dk

Kaç Kişilik : 10

Geleneksel lezzetlerimizden Dondurmalı Güllaç | Videolu Tarif, şimdi YEMEK TARİFİ REHBERİ güvencesiyle karşınızda. Özellikle tüm gün tutulmuş orucun ardından yenen güllacın sütlü, ferah, leziz tadının bir eşi benzeri yok. Her kaşıkta mutluluk sağlıyor adeta bünyeye. Ramazan da gelmişken bu leziz tatlıyı evde hazırlayalım mı? Bugün Ramazan ayının en sevilen tatlısı güllacı, dondurmalı ve bol porsiyonlu olarak hazırlıyoruz. Güllaç zaten hazırlık aşamalarının ardından buzdolabında dinlendirilen; lezzeti bekledikçe artan enfes bir tatlı tarifi. Birkaç saatlik dinlenişinin ardından ferah ferah servis edilen enfes güllaç tarifi, bu sefer dondurmayla da buluşacak, sıcak günlerin yeni favorisi olacak. Evde güllaç tarifi, hem kolaylığı hem de hızla hazırlanabiliyor oluşuyla zaten gönüllerimizin mis kokulusu. Mis kokulu diyoruz çünkü güllaç tarifi gül suyuyla yapılıyor! Dışarıda yediğiniz güllaçların hepsinden bu geleneksel aromayı alamayabilirsiniz ama orijinal güllaç tarifi mis gibi gül kokar. Dondurmalı güllaç nasıl yapılır öğrenmeden önce sizi birkaç leziz güllaç tatlısı tarifimizle daha tanıştıralım mı? Güllaç tarifi, Pratik Güllaç tarifi, Sarma Güllaç (8 Yapraklı) tarifi ve 4 Yapraklı Gül Güllaç tarifi; Ramazan geçip gitmeden keşfetmeniz için sizi bekliyor. Haydi sizi dondurmalı güllaç tarifimiz için mutfağa alalım, kolları sıvayıp hazırlıklara başlayalım! Dondurmalı güllaç tarifinin püf noktası, dinlenme süresinde saklı! Buzdolabında en az 2 saat dinlendirmenizi önerdiğimiz güllaçları mümkünse 1 gece boyunca dinlendirin; lezzetine lezzet katılsın, yiyenler her lokmada büyülensin. O kadar zamanınız yoksa da üzülmeyin, dondurmalı güllaç tarifi 2 saat beklemeyle dahi enfes olacak! Kolay güllaç tarifimizin servisi için biz taze meyveler ve tabii ki dondurma kullanmanızı öneriyoruz. Elinizin altında taze meyveler yoksa dondurulmuş kırmızı meyveleri (çilek, ahududu, böğürtlen vs) tercih edebilirsiniz. Çikolata hastalarına ek öneri: kuplara koyma aşamasında çikolata sos ekleyebilir, güllacınızda modern bir dokunuş elde edebilirsiniz. 🙂 Dondurmalı güllaç tarifinin bir porsiyonu ortalama olarak 310 kaloridir. Kalori hesabı yapıyorsanız ve bu kalori miktarını düşük tutmak istiyorsanız hazırlık aşamasında kullandığınız malzemelerde ufak değişiklikler yapabilirsiniz. Örneğin tam yağlı süt yerine yarım yağlı süt, ceviz yerine fındık kullanabilirsiniz.  

Dondurmalı Güllaç | Videolu Tarif Malzemeleri

    Ana Malzemeler

    • 12 yaprak güllaç
    • 3 litre (l) süt
    • 3,5 su bardağı şeker

    Sunum İçin

    • 10-12 adet çilek
    • 2 su bardağı ceviz, iri kıyılmış
    • 1 su bardağı Antep fıstığı, iri kıyılmış
    • 1 adet Algida Maraş Usulü Sade Dondurma

    Dondurmalı Güllaç | Videolu Tarif Nasıl Yapılır?

    1. Bir tencereye süt ve şekeri ekleyip orta ateşe alın, kaynayana dek karıştırarak pişirip ılınması için kenara dinlenmeye alın.
    2.  
    3. Güllaçları tepsiye dizip üzerine ılıyan sütten 1’er kepçe ilave edin. Buzdolabında en az 2 saat, tercihen bir gece bekletin.
    4.  
    5.  
    6.  
    7.  
    8.  
    9. Güllacı buzdolabından çıkarın, sunum kaplarınız büyüklüğünde kesip porsiyonlayın.
    10.  
    11.  
    12.  
    13.  
    14. Sunum kaplarına önce güllaç, sonra çilek, üzerine ceviz, üzerine tekrar güllaç koyarak hazırlayın.
    15.  
    16.  
    17.  
    18. Üzerine 1 top Algida Maraş Usulü Sade Dondurma ve Antep fıstığı serperek servis edin.
    19.  

    Şimdiden ellerinize sağlık! Dondurmalı Güllaç | Videolu Tarif tarifimizi denediyseniz YEMEK TARİFİ REHBERİ yorumlarında bizimle paylaşmayı unutmayın.

    Ziyaretçi Yorumları

    Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

    Adınız - Soyadınız

    E-Posta Adresiniz

    Yorumunuz

    Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

    02Yılbaşı

    Yılbaşıyemektarifirehberi

    03Parti Yemekleri

    Parti Yemekleriyemektarifirehberi

    Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

    Tavuk Mangal Sosu

    Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi

    Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

    02Havuç Kabak Tarator

    Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

    03Yuvalama Çorbası

    Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

    ...

    Tüm Hakları Saklıdır - 2020