En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Brioche Tarifi | Videolu Tarif

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Brioche Tarifi | Videolu Tarif
Brioche Tarifi | Videolu Tarif

0 Kişinin Defterine Ekli

12 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 45 dk

Pişirme Süresi : 20 dk

Kaç Kişilik : 8

Geleneksel lezzetlerimizden Brioche Tarifi | Videolu Tarif, şimdi YEMEK TARİFİ REHBERİ güvencesiyle karşınızda. Fransız Devrimi’ni –pek istemeyerek de olsa- ateşleyen Marie Antoinette, ekmek bulamayan halka “Ekmek yoksa, pasta yesinler.” dememiştir, “Ekmek yoksa brioche yesinler.” demiştir. Aslında bu iki cümle de Kraliçe Antoinette’e ait değildir, Jean Jacques Rousseau’nun İtiraflar’ında yazdığı ve adını vermediği kötü kraliçeye aittir. Ama bu başka bir konu. Brioche ekmeğinin kökeni Viking’lere gidiyor. Brioche ne demek dersek, kelime bris (yoğur) ve hocher (karıştır) köklerinden oluşur. Ama Brioche bir Fransız ekmeği olarak kabul edilir ve Vikingler’dense Fransa kökeninden bahsedilir. Bu arada bir çok sessiz harften oluşan brioche nasıl okunur diyecek olursak, doğru okunuş “biriyoş” tur. Fırınlarda sık gördüğümüz ekmekler kabaca, un, su, maya ve tuz ile yapılır. Brioche gibi ekmeklere ise ‘zengin ekmek’ denilir, bu ekmeklerin içeriğinde tereyağ, yumurta, şeker ve bazı tariflerde süt de olur. Zengin ekmekler, tarih boyunca elit sınıf ekmeği olarak kabul edilmiş, davetlerde servis edilir ve bu ekmeklere asil ekmek (royal bread) denilirmiş. Hatta Brioche’un İtalyan kuzeni olan Pandoro’nun kelime anlamı ‘altın ekmek’tir. Dinsel değeri olan, Hristiyanların Paskalya çöreği ve Yahudiler’in Şabat ve dini bayramlarda yaptığı Hala ekmeği de, zengin ekmeklere birer örnektir. Yoğun tereyağ ve yumurta kullanılarak hazırlanan Brioche ekmeği o kadar lezzetlidir ki, kahvaltı, öğlen yemeği ve akşam yemeğinde, hatta gece kaçamaklarında tüketebilirsiniz. Brioche’u çok seveceğinizi düşünüp, her aklınıza geldiğinde yeme önerimiz dışında, burger ekmeği olarak veya Brioche2u yaptıktan 2-3 gün sonra tatlı yumurtalı ekmek (pain perdu veya French toast) ya da ekmek tatlısı (bread pudding) olarak tüketebilirsiniz. Bir çok ekmeğin, özellikle de ekşi mayalı ekmeklerin aksine, Brioche kısa mayalanma süresi olan bir ekmek olduğundan, beklemeye sabrı olmayanların bile rahatlıkla yaptığı bir ekmektir. Önlüğümüzü giyelim, haydi şimdi biraz ellerimizi kirletelim!

Brioche Tarifi | Videolu Tarif Malzemeleri

  • 2 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 su bardağı su, ılık
  • 1 yemek kaşığı yaş maya, 12 gram
  • 3 adet yumurta
  • 1,5 su bardağı tereyağı

Brioche Tarifi | Videolu Tarif Nasıl Yapılır?

  1. Bir kapta su, şeker ve yaş mayayı karıştırıp kenara alın.
  2. Un ve tuzu mikser ile karıştırın. Hazırladığınız mayalı karışı ve yumurtaları ekleyerek pürüzsüz bir kıvam alıncaya dek ısınmasına izin vermeden karıştırmaya devam edin.
  3. Tereyağını 3 seferde ekleyin ve 4 saat buzdolabında mayalandırın.
  4. Yağlı bir zemin üzerine aldığınız hamuru 6 parçaya bölün. Top haline getirip bir kek kalıbına alın ve 30 dakika bir yerde mayalandırın.
  5. Kabaran hamuru 170 derece fırında 45 dakika pişirin.
  6. İsteğe göre marmelat ve tereyağı ile servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun! Brioche Tarifi | Videolu Tarif ve daha fazlası için YEMEK TARİFİ REHBERİ sitemizi takipte kalın.

Ziyaretçi Yorumları

Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

Adınız - Soyadınız

E-Posta Adresiniz

Yorumunuz

Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

02Yılbaşı

Yılbaşıyemektarifirehberi

03Parti Yemekleri

Parti Yemekleriyemektarifirehberi

Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

Tavuk Mangal Sosu

Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi

Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

02Havuç Kabak Tarator

Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

03Yuvalama Çorbası

Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

...

Tüm Hakları Saklıdır - 2020