En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Pastacı Kreması Tarifi | Videolu Tarif

Ana Sayfa » Diyet & Sağlıklı » Pastacı Kreması Tarifi | Videolu Tarif
Pastacı Kreması Tarifi | Videolu Tarif

0 Kişinin Defterine Ekli

13 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 15 dk

Pişirme Süresi : 70 dk

Kaç Kişilik : 8

Pastacı Kreması Tarifi | Videolu Tarif tarifi, YEMEK TARİFİ REHBERİ farkıyla hem pratik hem de lezzetli.   Pastacı kreması, Fransız mutfağındaki başrollerden birine sahiptir, tart, ekler, profiterol, Napoleon ve daha bir çok tatlı pastacı kreması ile yapılır. Hatta öyle çok kullanılır ki, ‘kremaların annesi’ olarak da bilinir. Ocakta veya benmaride –yani hafif kaynayan bir suyun üzerine kap konularak- pişirilebilir, ancak pişirirken çok hassas olmak lazım içindeki un ve nişastadan dolayı hemen dibi tutabilir.   İyi bir pastacı kreması yapmak için iyi malzemelere, özellikle vanilya çubuğuna ihtiyacınız olacaktır, çubuk vanilya toz vanilyadan çok daha zengin bir aroma verir.   Pastacı kremasının, bir temel veya baz olarak ele alırsanız, yaptığınız tatlıya veya canınızın ne istediğine göre şekillendirebilirsiniz. Mesela, kahvel meyve püreleri, çikolata veya reçel ilavesi ile çeşitlendirebilirsiniz.   Şimdi Fransız mutfağının temellerinden biri olan pastacı kreması yapmaya başlayalım!

Pastacı Kreması Tarifi | Videolu Tarif Malzemeleri

    Ana Malzemeler

    • 2 buçuk su bardağı süt
    • 1 adet vanilya, çubuk
    • 1 yemek kaşığı tereyağı
    • 1 su bardağı şeker
    • 1 adet yumurta
    • 3/4 su bardağı un
    • 2 yemek kaşığı buğday nişastası
    • 1 su bardağı krema
    • 1 adet Carte d’Or Meyve Şöleni Sos
    • 1 adet Carte d’Or Karamelli Sos

    Pastacı Kreması Tarifi | Videolu Tarif Nasıl Yapılır?

    1. Derin bir kasede yumurta ile şekeri çırpın, un ve nişastayı içine ekleyin. Çırpmaya devam ederken içerisine sütünüzü yavaş yavaş ekleyin.
    2. Ayrı bir tencereye sütünüzü ekleyin, tereyağı ve vanilya çubuğu ekleyerek ısıtın. 
    3. Kaynayınca ocağın altını kapatın. 
    4. Sütün altını kapattıktan sonra, yumurta ve nişastalı karışıma bir kaç kepçe ekleyerek, her ikisinin derecesini eşit dereceye getirin. Farklı derecelerde olması durumunda, birleştiklerinde sos kesecektir.
    5. Tüm karışımı tenceredeki süte ekleyip çırpın. 
    6. Kremayı ekleyip karıştırın. 
    7. Pastacı kremasını sıkma torbasına koyun.
    8.  
    9. Sıkma torbasının ucunu kesip, pastacı kremasını profiterol toplarının içine sıkın. 
    10. Carte d’Or Meyve Şöleni ve Karamel Sos ile birlikte servis edin.

    Şimdiden ellerinize sağlık! Pastacı Kreması Tarifi | Videolu Tarif tarifimizi denediyseniz YEMEK TARİFİ REHBERİ yorumlarında bizimle paylaşmayı unutmayın.

    Ziyaretçi Yorumları

    Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

    Adınız - Soyadınız

    E-Posta Adresiniz

    Yorumunuz

    Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

    01Parti Yemekleri

    Parti Yemekleriyemektarifirehberi

    Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

    Tavuk Mangal Sosu

    Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi

    Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

    02Havuç Kabak Tarator

    Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

    03Yuvalama Çorbası

    Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

    ...

    Tüm Hakları Saklıdır - 2020