En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Pandispanya Tarifi (Pasta Keki) | Videolu Tarif

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Pandispanya Tarifi (Pasta Keki) | Videolu Tarif
Pandispanya Tarifi (Pasta Keki) | Videolu Tarif

0 Kişinin Defterine Ekli

11 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 20 dk

Pişirme Süresi : 50 dk

Kaç Kişilik : 10

Pandispanya Tarifi (Pasta Keki) | Videolu Tarif tarifi, YEMEK TARİFİ REHBERİ farkıyla hem pratik hem de lezzetli. Lezzetli pastaların en önemli sırrı, pandispanya ile yeniden tanışmaya hazır mısınız? Pandispanya, diğer adıyla yaş pasta bisküvisi, 17’inci yüzyıla kadar iki kez pişirilmiş ve dilimlenmiş ekmek olarak denizciler tarafından uzun ömürlü gıda olarak kullanılıyor. Pandispanyanın anavatanı İspanya. Bizim tanışıklığımız ise 16 yüzyılda Osmanlı İmparatorluğuna sığınan İspanyol Yahudileri ile oluyor. Bugün pastalarımızın yapı taşı ve olmazsa olmazı pandispanyanın bugünkü formuna ulaşması yüz yılı bulmuş. 17 yüzyılda şeker, yumurta, kuruyemiş, baharatlar eklenerek farklı kekler üretilmiş olsa da yumurtanın beyaz ve sarısını ayırarak çırpma ve una karıştırma fikri çok sonraları mutfakta yerini almış. Pandispanya ya da pasta keki yapmak kolay gibi görünse de sünger gibi dokuya ve forma sahip kek yapmak açıkçası biraz hüner istiyor. Pandispanyada mükemmeli yakalamak zor olabiliyor. Tarifimizdeki püf noktalarını adım adım izlerseniz yumuşacık, tam kıvamında sünger gibi bir pandispanya hazırlamak düşündüğünüzden daha kolay olabilir. Tüm pastaları güzelleştiren, lezzetine lezzet katan pandispanya tarifi için malzemeleriniz hazırsa hemen yapımına başlayalım. Hazırladığınız pandispanya tarifini kullanabileceğiniz nefis Çilekli Pasta Tarifi için tıklayın! Hazırlamak istediğimiz pastanın kekinin farklı olmasını isterseniz kakaolu pandispanya yapabilirsiniz. İşte gereken malzemeler; un, kabartma tozu, kakao ve yumurta. Pasta yapımında kullanılan, un, yumurta ve şekerle yapılan, yağsız ve esnek yapılı bir kektir. Kremalı pastalardaki katmanları oluşturan bu pasta kekinin normal keklerden farkı ise daha yumuşak, esnek ve süngerimsi yapısıdır. Pandispanya hamurunuzu çırpma esnasına içerisine limon, portakal kabuğu rendesi ya da vanilya ilave edebilirsiniz. Böylelikle yoğun yumurta kokusunun önüne geçebilirsiniz. Bir porsiyon pandispanya (100 gram), yaklaşık 273 kaloridir. İçerisinde 36.61 gram karbonhidrat, 8.47 gram protein, 10.36 gram yağ bulunmaktadır. Karbonhidrat ve yağ oranı yüksek olduğundan, kilo kaybetme sürecindekiler için porsiyon kontrolüyle tüketilmesi önerilir.

Pandispanya Tarifi (Pasta Keki) | Videolu Tarif Malzemeleri

    Vanilyalı İçin

    • 4 adet yumurta, sarısı ile beyazı ayrılmış
    • 4 adet yumurta beyazı
    • 1 su bardağı toz şeker
    • 1 yemek kaşığı limon suyu
    • 1 adet kabartma tozu
    • 1 adet vanilin
    • 2 su bardağı un
    • Çeyrek tatlı kaşığı tuz
    • Yarım su bardağı ılık su
    • Çeyrek su bardağı ayçiçek yağı

    Kakaolu İçin

    • 4 adet yumurta, sarısı ile beyazı ayrılmış
    • 4 adet yumurta beyazı
    • 1 su bardağı toz şeker
    • 1 yemek kaşığı limon suyu
    • 1 adet kabartma tozu
    • 1 adet vanilin
    • 2 su bardağı un
    • Çeyrek tatlı kaşığı tuz
    • Yarım su bardağı ılık su
    • Çeyrek su bardağı ayçiçek yağı
    • 2 yemek kaşığı kakao

    Pandispanya Tarifi (Pasta Keki) | Videolu Tarif Nasıl Yapılır?

    1. Şeker ve yumurta sarısını büyük bir kapta karıştırın.
    2. Yumurta sarısına ayçiçek yağını ekleyip mikserle çırpın.
    3. Un, kabartma tozu ve vanilini eleyip mikserle düşük hızda çırpın. 
    4.  
    5. Yumurta beyazını mikserin hızlı ayarında çırpmaya başlayın. Tuzu ve şekeri parça parça ekleyip kıvamını alana dek çırpın.
    6. Yaptığımız merengi bu kaba üç parçada ekleyin. 
    7. Karışımı yağlı kağıtlı, yağlanmış kilitli kalıba bölün. 180 derece fırında 20 dakika pişirin. 
    8. İçerisinin pişip pişmediğini bir kürdan ile kontrol edin.
    9. Kekinizi ızgara telinin üzerine alıp, kağıtlarını çıkarın. Soğumaya alın.
    10. Kakaolu İçin:
    11.  
    12. Hazırladığınız vanilyalı kek harcına kakao ekleyin.
    13. Yumurta beyazını mikserin hızlı ayarında çırpmaya başlayın. Tuzu ve şekeri parça parça ekleyip kıvamını alana dek çırpın ve yaptığımız merengi bu kaba üç parçada ekleyin. 

    Sofralarınızdan bereket, evinizden huzur eksik olmasın. Pandispanya Tarifi (Pasta Keki) | Videolu Tarif ile sevdiklerinizi mutlu edin.

    Ziyaretçi Yorumları

    Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

    Adınız - Soyadınız

    E-Posta Adresiniz

    Yorumunuz

    Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

    02Parti Yemekleri

    Parti Yemekleriyemektarifirehberi

    Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

    Tavuk Mangal Sosu

    Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi

    Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

    02Havuç Kabak Tarator

    Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

    03Yuvalama Çorbası

    Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

    ...

    Tüm Hakları Saklıdır - 2020