Hazırlama Süresi : 20 dk
Pişirme Süresi : 50 dk
Kaç Kişilik : 10
Pandispanya Tarifi (Pasta Keki) | Videolu Tarif tarifi, YEMEK TARİFİ REHBERİ farkıyla hem pratik hem de lezzetli. Lezzetli pastaların en önemli sırrı, pandispanya ile yeniden tanışmaya hazır mısınız? Pandispanya, diğer adıyla yaş pasta bisküvisi, 17’inci yüzyıla kadar iki kez pişirilmiş ve dilimlenmiş ekmek olarak denizciler tarafından uzun ömürlü gıda olarak kullanılıyor. Pandispanyanın anavatanı İspanya. Bizim tanışıklığımız ise 16 yüzyılda Osmanlı İmparatorluğuna sığınan İspanyol Yahudileri ile oluyor. Bugün pastalarımızın yapı taşı ve olmazsa olmazı pandispanyanın bugünkü formuna ulaşması yüz yılı bulmuş. 17 yüzyılda şeker, yumurta, kuruyemiş, baharatlar eklenerek farklı kekler üretilmiş olsa da yumurtanın beyaz ve sarısını ayırarak çırpma ve una karıştırma fikri çok sonraları mutfakta yerini almış. Pandispanya ya da pasta keki yapmak kolay gibi görünse de sünger gibi dokuya ve forma sahip kek yapmak açıkçası biraz hüner istiyor. Pandispanyada mükemmeli yakalamak zor olabiliyor. Tarifimizdeki püf noktalarını adım adım izlerseniz yumuşacık, tam kıvamında sünger gibi bir pandispanya hazırlamak düşündüğünüzden daha kolay olabilir. Tüm pastaları güzelleştiren, lezzetine lezzet katan pandispanya tarifi için malzemeleriniz hazırsa hemen yapımına başlayalım. Hazırladığınız pandispanya tarifini kullanabileceğiniz nefis Çilekli Pasta Tarifi için tıklayın! Hazırlamak istediğimiz pastanın kekinin farklı olmasını isterseniz kakaolu pandispanya yapabilirsiniz. İşte gereken malzemeler; un, kabartma tozu, kakao ve yumurta. Pasta yapımında kullanılan, un, yumurta ve şekerle yapılan, yağsız ve esnek yapılı bir kektir. Kremalı pastalardaki katmanları oluşturan bu pasta kekinin normal keklerden farkı ise daha yumuşak, esnek ve süngerimsi yapısıdır. Pandispanya hamurunuzu çırpma esnasına içerisine limon, portakal kabuğu rendesi ya da vanilya ilave edebilirsiniz. Böylelikle yoğun yumurta kokusunun önüne geçebilirsiniz. Bir porsiyon pandispanya (100 gram), yaklaşık 273 kaloridir. İçerisinde 36.61 gram karbonhidrat, 8.47 gram protein, 10.36 gram yağ bulunmaktadır. Karbonhidrat ve yağ oranı yüksek olduğundan, kilo kaybetme sürecindekiler için porsiyon kontrolüyle tüketilmesi önerilir.
Sofralarınızdan bereket, evinizden huzur eksik olmasın. Pandispanya Tarifi (Pasta Keki) | Videolu Tarif ile sevdiklerinizi mutlu edin.
Ziyaretçi Yorumları
Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin
Kırmızı Etin Bölümleri Nelerdir?yemektarifirehberi
Parti Yemekleriyemektarifirehberi
Sahur Tarifleri: Sahurda Yapılabilecek Yemekler için 5 Basit Tarifyemektarifirehberi
Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri
Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi
Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler
Kırmızı Etin Bölümleri Nelerdir?yemektarifirehberi
Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi
Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi
SAYFALAR
KATEGORİLER
...
Tüm Hakları Saklıdır - 2020