En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Patatesli Börek Tarifi | Videolu Tarif

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Patatesli Börek Tarifi | Videolu Tarif
Patatesli Börek Tarifi | Videolu Tarif

0 Kişinin Defterine Ekli

13 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 30 dk

Pişirme Süresi : 60 dk

Kaç Kişilik : 8

Geleneksel lezzetlerimizden Patatesli Börek Tarifi | Videolu Tarif, şimdi YEMEK TARİFİ REHBERİ güvencesiyle karşınızda. Kahvaltıya, çay saatine, yemeğe, börek günün her saatine ayak uydurabilen bir yemektir. Kıymalı, tavuklu, mantarlı , pırasalı, patatesli ve daha bir çok farklı çeşitte tuzlu börek, balkabaklı, muhallebili tatlı börekler yapabilirsiniz. Siz mutfakta bir sanatçıysanız, yufka sizin tuvaliniz, dilediğiniz gibi boyayın! Marie Antoinette’ten, İrlanda Patates Kıtlığı’na kadar bir çok tarihi karakterle ve olayla birlikte adı geçen patates, herkesin sevdiği bir sebzedir. Hem çok doyurucudur, hem de beraberinde kullanılan baharat veya sebze ne olursa, onunla hemen uyum sağlar. Bu arada patates yetiştirmek için, bir patates parçasını toprağa koymanız yeterli, kendiliğinden yeni patatesler çıkacaktır, bu kadar da zahmetsizdir! Tüm bu özellikleriyle, tüm dünyadaki evlerin mutfaklarına girmiştir patates. Şimdi mutfağa geçelim ve mutfağımızın vazgeçilmezi patateslerimizle güzel bir börek yapalım! Patatesli böreği sevdiyseniz farklı bir versiyonunu da denemeye ne dersiniz? Öyleyse sizi hemen patatesli çıtır börek tarifimize davet edelim!

Patatesli Börek Tarifi | Videolu Tarif Malzemeleri

    Ana Malzemeler

    • 3 adet yufka
    • 2 su bardağı su
    • 4 adet patates, soyulmuş, küp doğranmış
    • 2 adet soğan, küp doğranmış
    • Çeyrek su bardağı ayçiçek yağı
    • 2 tatlı kaşığı Knorr Kajun Baharat

    Sos İçin

    • Çeyrek su bardağı ayçiçek yağı
    • 1 adet yumurta
    • 1 su bardağı maden suyu
    • 2 tatlı kaşığı Knorr Kajun Baharatlı Patates Çeşnisi

    Üzeri İçin

    • 1 adet yumurta
    • 1 yemek kaşığı Knorr Susam
    • 1 yemek kaşığı Knorr Çörek Otu

    Patatesli Börek Tarifi | Videolu Tarif Nasıl Yapılır?

    1. Bir kabın içerisinde ayçiçek yağı ve kajun baharatını karıştırın.
    2. Ayrı bir kabın içerisinde ayçiçek yağı, yumurta ve maden suyunu çırpın.
    3.  
    4. Bir tencerenin içerisine su ve patatesleri ekleyin, orta ateşte suyunu çekene dek pişirin, suyunu çekmeye yaklaşınca soğanları ekleyin. Suyunu çekince, Knorr Kajun Baharatlı Çeşni’li karışımı tavaya ekleyin ve 2 dakika daha karıştırarak pişirin.
    5.  
    6. Yufkanızı katlamadan bütün olarak tezgaha serin, üzerine hazırladığınız sodalı karışımdan sürün. Bir kat daha yufka ekleyin, karışımdan sürün.
    7.  
    8. Bir kat daha yufka eklenip, karışımdan sürün. Üzerine harcınızdan 1 yemek kaşığı ekleyip, dikdörtgen olarak katlayın, tepsiye dizin.
    9. Üzerlerine yumurta sürüp, çörekotu serpin. 200 derece fırında üzeri kızarana dek yaklaşık 30 dakika pişirin.

    Afiyet olsun! Patatesli Börek Tarifi | Videolu Tarif ve daha fazlası için YEMEK TARİFİ REHBERİ sitemizi takipte kalın.

    Ziyaretçi Yorumları

    Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

    Adınız - Soyadınız

    E-Posta Adresiniz

    Yorumunuz

    Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

    02Yılbaşı

    Yılbaşıyemektarifirehberi

    03Parti Yemekleri

    Parti Yemekleriyemektarifirehberi

    Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

    Tavuk Mangal Sosu

    Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi

    Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

    02Havuç Kabak Tarator

    Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

    03Yuvalama Çorbası

    Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

    ...

    Tüm Hakları Saklıdır - 2020