En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Kandil Simidi Tarifi | Videolu Tarif

Ana Sayfa » Diyet & Sağlıklı » Kandil Simidi Tarifi | Videolu Tarif
Kandil Simidi Tarifi | Videolu Tarif

0 Kişinin Defterine Ekli

11 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 30 dk

Pişirme Süresi : 20 dk

Kaç Kişilik : 4

Misafirleriniz için özel bir tarif arıyorsanız Kandil Simidi Tarifi | Videolu Tarif tam size göre. Osmanlı saray mutfağında yaratılan simit, iyi ki seneler için de kaybolmamış ve bugünlere ulaşmış. Türkiye’de bir çok il kendi simidiyle övünür, herkesin diş doktoru nasıl en iyiyse, her şehirdeki insanların simidi de en güzelidir. Kandil simidi en başta 14. Yüzyılda Osmanlı sarayının mutfağından çıkmış, sonra halk tarafından da yapılmıştır. Simidin o kadar önemli bir yeri varmış ki, sarayın fırınında çalışanlara ‘simitçi ustası’ unvanı verilirmiş. Bu arada beni kandillerle ilgili en mutlu eden şey, kandil simididir. Hem ağızda dağılır, hem de dışını kaplayan susam ve çörekotu ile bir dokusu vardır, içeriğindeki mahlep ise yumuşacık, tatlı bir aroma verir. Şimdi çok pratik Kandil simidi tarifimize geçelim!  

Kandil Simidi Tarifi | Videolu Tarif Malzemeleri

    Ana Malzemeler

    • 125 gram (g) Sana Hamurişi, oda sıcaklığında
    • 1 yemek kaşığı sirke
    • 1 tatlı kaşığı şeker
    • 1 tatlı kaşığı yoğurt
    • Çeyrek su bardağı ayçiçek yağı
    • Yarım tatlı kaşığı tuz
    • 1 tatlı kaşığı mahlep
    • 2 buçuk su bardağı un

    Üzeri İçin

    • 1 su bardağı susam
    • Yarım su bardağı çörek otu
    • 2 adet yumurta, çırpılmış

    Kandil Simidi Tarifi | Videolu Tarif Nasıl Yapılır?

    1. Derin bir kap içersine Sana hamurişi, sirke, şeker, yoğurt, ayçiçek yağı, tuz, mahlep ve yarım su bardağı un ekleyip yoğurun.
    2. Ele yapışmayacak kıvama gelince 40’ar gram olarak porsiyonlayın.
    3. Çörekotu ve susamı bir kapta karıştırın. Bu sırada fırını 190 dereceye ısıtın.
    4. Kestiğiniz parçaları ince rulolar haline getirip çemberler oluşturun.
    5. Önce çırptığınız yumurtalara, sonra susam ve çörekotlu karışıma bulayıp, kandil simitlerini, yağlı kağıt konulmuş fırın tepsisine dizin. 
    6. 190 dereceye ısıttığınız fırında 25-30 dakika pişirin. Kandil simitleri oda sıcaklığına gelince servis edin.

    Bu nefis Kandil Simidi Tarifi | Videolu Tarif tarifi favoriniz olacak. YEMEK TARİFİ REHBERİ ailesi olarak afiyetler dileriz.

    Ziyaretçi Yorumları

    Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

    Adınız - Soyadınız

    E-Posta Adresiniz

    Yorumunuz

    Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

    01Yılbaşı

    Yılbaşıyemektarifirehberi

    02Parti Yemekleri

    Parti Yemekleriyemektarifirehberi

    Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

    Tavuk Mangal Sosu

    Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi

    Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

    02Havuç Kabak Tarator

    Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

    03Yuvalama Çorbası

    Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

    ...

    Tüm Hakları Saklıdır - 2020