Hazırlama Süresi : 30 dk
Pişirme Süresi : 20 dk
Kaç Kişilik : 4
Misafirleriniz için özel bir tarif arıyorsanız Kandil Simidi Tarifi | Videolu Tarif tam size göre. Osmanlı saray mutfağında yaratılan simit, iyi ki seneler için de kaybolmamış ve bugünlere ulaşmış. Türkiye’de bir çok il kendi simidiyle övünür, herkesin diş doktoru nasıl en iyiyse, her şehirdeki insanların simidi de en güzelidir. Kandil simidi en başta 14. Yüzyılda Osmanlı sarayının mutfağından çıkmış, sonra halk tarafından da yapılmıştır. Simidin o kadar önemli bir yeri varmış ki, sarayın fırınında çalışanlara ‘simitçi ustası’ unvanı verilirmiş. Bu arada beni kandillerle ilgili en mutlu eden şey, kandil simididir. Hem ağızda dağılır, hem de dışını kaplayan susam ve çörekotu ile bir dokusu vardır, içeriğindeki mahlep ise yumuşacık, tatlı bir aroma verir. Şimdi çok pratik Kandil simidi tarifimize geçelim!
Bu nefis Kandil Simidi Tarifi | Videolu Tarif tarifi favoriniz olacak. YEMEK TARİFİ REHBERİ ailesi olarak afiyetler dileriz.
Ziyaretçi Yorumları
Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin
Parti Yemekleriyemektarifirehberi
Ramazan 28. Günün İftar Menüsüyemektarifirehberi
Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri
Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi
Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler
Kırmızı Etin Bölümleri Nelerdir?yemektarifirehberi
Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi
Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi
SAYFALAR
KATEGORİLER
...
Tüm Hakları Saklıdır - 2020