En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Ayva Tatlısı Tarifi

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Ayva Tatlısı Tarifi
Ayva Tatlısı Tarifi

0 Kişinin Defterine Ekli

10 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 60 dk

Pişirme Süresi : 20 dk

Kaç Kişilik : 6

YEMEK TARİFİ REHBERİ mutfağında bugün harika bir lezzet var: Ayva Tatlısı Tarifi. Ayva, Doğu Asya, Azerbeycan, Türkiye ve Gürcistan’da kayalıklı yerlerde ve orman kenarlarında yetişir. Ayva ilk kez Akad İmparatorluğu’nda görülür, Yahudiye bölgesinde görülür. Mezopotamya sıcağında elma yerine, ayva çıkmıştır. Daha sonra, Antik Yunan’da Kallimakhos’un bir şiirinde, Afrodit’in kutsal sembolü olarak karşımıza çıkar ayva. Afrodit’in meyve bahçesinde sevgilisini gören Akontius, bir ayva koparır, kabuğunu soyar, sevdiği kadına verir ve kadın ‘Afrodit önünde yemin ederim ki, Akontius ile evleneceğim.’ der. Ayva sıcak iklimi olan bir çok yerde yetiştirilebilir, ancak senenin bir döneminde 7 derecenin altında sıcaklık da görmek ister ki doğru bir şekilde çiçek açabilsin. Tek bir dal olacak şekilde budanırlar ve böylece çok meyve verirler. Genelde ilk donlardan önce hasat toplanırlar. İstanbul’da ayvayı sırtında hasır küfesiyle Ayvacılar satar, bu ağır ve lezzetli yükü taşıyanları görünce hemen en azından 3-4 tane ayva alırım. Ayvanın çok dengeli bir tadı vardır, bu yüzden hem tatlı hem de başlangıçlar veya ana yemeklerde kullanılır. Şimdi çok sevilen Ayva Tatlısı tarifimize geçelim, alışverişe henüz çıkmadıysanız, tatlının yanına kaymak da almayı unutmayın! Bu tarif ile sofralarınız şenlenecek.

Ayva Tatlısı Tarifi Malzemeleri

  • 1.5 kilo (kg) ayva, çekirdekleri ayrılmış
  • 1.5 kilo (kg) şeker
  • 1 litre (l) su
  • 500 gram (g) elma
  • 4 adet karanfil
  • yarım tatlı kaşığı gıda boyası kırmızı

servis için

  • 1 top Algida Maraş Usulü Sade Dondurma, her porsiyon için

Ayva Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Tencereye şekeri, suyu, karanfili ve ayva çekirdeklerini ekleyip, kaynatın. 
  2. Ayvaları yıkayıp, bir parmak kalınlığında boyuna doğru, üç ve ya dört dilim olarak kesin. Kabuklarını soyup ortasını parizyen kaşığı veya bıçak ucu ile eşeleyip alın. 
  3. Dilimlenen ayvaları kaynayan suyun içine atın. Ayvaların kalınlığının ve boylarının eşit olmasına önem verin, kaynamaya bırakın. 
  4. Kalan ayvaların ve elmaların kabuklarını soyup rendenin iri tarafı ile rendeleyip bir kabın içine atın. Yumuşayan ayvaları kevgir ile tepsiye dizin ve çekirdeklerini çıkarın. 
  5. Kaynayan şurubun içine rendelenmiş malzemeyi ekleyip 10 dakika ağır ateşte pişirin. Rengi açık olursa boya katın. Ayvaların ortasına kaşıkla iç malzemeyi eşit şekilde doldurun. 
  6. 180 derece fırında 30′ pişirip, dinlenmeye alın. Algida Maraş Usulü Sade Dondurma ile soğuk servis edin. 
  7.  

Bu nefis Ayva Tatlısı Tarifi tarifi favoriniz olacak. YEMEK TARİFİ REHBERİ ailesi olarak afiyetler dileriz.

Ziyaretçi Yorumları

Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

Adınız - Soyadınız

E-Posta Adresiniz

Yorumunuz

Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

02Parti Yemekleri

Parti Yemekleriyemektarifirehberi

Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

Tavuk Mangal Sosu

Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi

Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

02Havuç Kabak Tarator

Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

03Yuvalama Çorbası

Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

...

Tüm Hakları Saklıdır - 2020