En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Musakka ve Pilav | Videolu Tarif

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Musakka ve Pilav | Videolu Tarif
Musakka ve Pilav | Videolu Tarif

0 Kişinin Defterine Ekli

8 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 30 dk

Pişirme Süresi : 60 dk

Kaç Kişilik : 4

Geleneksel lezzetlerimizden Musakka ve Pilav | Videolu Tarif, şimdi YEMEK TARİFİ REHBERİ güvencesiyle karşınızda. Patlıcan pilavsız, patlıcanla pilav cacıksız olmaz diyenler buraya! Musakka ve pilav tarifi, gelenekselin en leziz biçimlerinden birini yemek repertuarınıza ekliyor. Türk mutfağının en sevilen sebzelerinden patlıcan severlerin tadına doyamayacağı bir tarif geliyor. Patlıcan musakka özellikle yaz mevsiminde yanında pirinç pilavı ve cacıkla sofraların tamamlayıcısı oluyor. Pratik oluşu ve lezzetiyle patlıcan musakka yemeğini denemeden geçmeyin diyoruz. Öncelikle patlıcanları güzelce yıkayın. Patlıcanı alacalı soyun. Alacalı bir şekilde soyduğunuz patlıcanları bütün halde bol tuzlu soğuk suyun içerisinde en az 10 dakika bekletin. Soğuk ve bol tuzlu bir suyun içerisinde bekleyen patlıcanlar daha az yağ çekecektir. Ardından suyu boşaltın, patlıcanlarınızı halka şekilde doğrayın. Patlıcanları kızartırken zeytinyağı kullanırsanız patlıcanların daha az yağ çekecektir. Patlıcanları güzelce kuruladıktan sonra üzerine tuz ekleyip kızgın yağa patlıcanları atabilirsiniz. Yüksek ateşte kızartmaya özen gösterin. Kısık ateşte yağ çekecektir. Pişen patlıcanlarınızı kevgir yardımıyla ocaktan alın ve kağıt havlu serili bir tabağın üzerine alın. Fazla yağlarının süzülmesini sağlayın.   

Musakka ve Pilav | Videolu Tarif Malzemeleri

    ana malzemeler

    • 5 adet patlıcan, orta boy, alaca soyulmuş, büyük küp kesilmiş
    • 1 adet soğan, orta boy, küp kesilmiş
    • 3 adet köy biberi, küp kesilmiş
    • 3 diş sarımsak, küp kesilmiş
    • 300 gram (g) dana kıyma
    • 1 yemek kaşığı biber salçası
    • 3 yemek kaşığı ayçiçek yağı
    • yarım tatlı kaşığı tuz
    • yarım tatlı kaşığı Knorr Karabiber
    • çeyrek tatlı kaşığı kimyon

    sos için

    • 1 yemek kaşığı domates salçası
    • yarım su bardağı su, sıcak

    pilav için

    • 2 su bardağı baldo pirinç
    • 3 su bardağı su, sıcak
    • 1 adet Knorr Et Suyu Bulyon
    • 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
    • 1 tatlı kaşığı Knorr Karabiber

    Musakka ve Pilav | Videolu Tarif Nasıl Yapılır?

    1. Domates salçasını sıcak su ile birlikte karıştırın.
    2. Patlıcanları, kızgın yağda kızartın.
    3. Dana kıymayı bir tavaya alarak kavurun. Aynı tavaya ayçiçek yağı ekleyin; soğanı, köy biberini, sarımsağı, biber salçasını ve kıymayı tuz karabiber ve kimyon ile karıştırarak kavurun. Ardından domates salçasını ve patlıcanları ekleyerek 15 dakika pişmeye bırakın.
    4. Bulyonu sıcak su ile açın. Bir tavaya zeytinyağı ekleyin. Ardından pirinci ekleyip kavurmaya başlayın. Bulyonu ekleyip karıştırın ve 15 dakika kapalı kapağı kısık ateşte pişirin. Ardından üstünü örtüp dinlenmeye bırakın.
    5. Musakkayı pilav ile birlikte servis edin.

    Afiyet olsun! Musakka ve Pilav | Videolu Tarif ve daha fazlası için YEMEK TARİFİ REHBERİ sitemizi takipte kalın.

    Ziyaretçi Yorumları

    Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

    Adınız - Soyadınız

    E-Posta Adresiniz

    Yorumunuz

    Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

    02Yulaflı Yoğurt Tarifi

    Yulaflı Yoğurt Tarifiyemektarifirehberi

    03Ev Burması

    Ev Burmasıyemektarifirehberi

    Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

    Kuşbaşılı Pide

    Kuşbaşılı Pide yemektarifirehberi

    Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

    02Havuç Kabak Tarator

    Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

    03Yuvalama Çorbası

    Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

    ...

    Tüm Hakları Saklıdır - 2020