En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Etli Ekmek Tarifi | Videolu Tarif

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Etli Ekmek Tarifi | Videolu Tarif
Etli Ekmek Tarifi | Videolu Tarif

0 Kişinin Defterine Ekli

8 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 20 dk

Pişirme Süresi : 25 dk

Kaç Kişilik : 1

En lezzetli ve tam kıvamında Etli Ekmek Tarifi | Videolu Tarif yapımı için YEMEK TARİFİ REHBERİ doğru adres. Konser çıkışı yenilen bir köfte ekmek veya sucuk ekmek, seyyar arabada satılan köfte ekmek, ekmek arası döner veya kebapçıda servis edilen ekmek arası Adana kebap, daha bir çok farklı mekanda ve durum içerisinde yenilen ekmek arası tatlar, eminim en kötüsü bile güzel gelmiştir. Ekmek arası, hem açlığı bastırmanın en hızlı yollarından biri, hem de ekmeğin ve etin sıcaklığı ile insanın içini ısıtan bir lezzet. Başlığımızda gördüğünüz etli ekmek, aslında bir Konya yemeğidir, incecik hamurun üzerine, kuşbaşı kuzu etinin konulup fırınlanması ile yapılır. Sizlerle tarifini paylaşacağımız etli ekmek ise isminde anlaşıldığı gibi bir etli ekmek, ancak bizim yorumumuzla hazırlanmış bir tariftir. Bu tarif için mahallenizdeki fırından alınmış iki hazır ekmek hamuru, kıyma ve neredeyse her evin dolabında veya kilerinde bulunan malzemeler yeterli. Etli ekmek tarifimizi denedikten sonra, çeşitlendirmek sizin elinizde, kuşbaşı tavuk veya dana eti ve farklı sebzeler ve peynirler kullanarak yapabilirsiniz. Şimdi etli yemek yapmak için mutfağa geçelim, yanına buz gibi bir ayran yapmayı da unutmayın!

Etli Ekmek Tarifi | Videolu Tarif Malzemeleri

    Ana Malzemeler

    • 1 adet ekmek hamuru, mayalanmış
    • 150 gram (g) mozzarella, rendelenmiş

    içi için

    • 500 gram (g) kıyma
    • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
    • 1 adet soğan, küçük küp doğranmış
    • 1 yemek kaşığı salça
    • 10 dal maydanoz, ince kıyılmış
    • çeyrek yemek kaşığı tuz
    • çeyrek yemek kaşığı toz biber, kırmızı
    • çeyrek yemek kaşığı pul biber
    • çeyrek yemek kaşığı Knorr Karabiber

    üzeri için

    • 2 yemek kaşığı tereyağı, eritilmiş
    • 2 dal biberiye

    Etli Ekmek Tarifi | Videolu Tarif Nasıl Yapılır?

    1. Bir tavada zeytinyağını ısıtın ve soğanı 2 dakika kavurun.
    2. Salçayı ekleyin ve 2 dakika daha kavurun.
    3. Kıymayı ekleyerek 3 dakika daha kavurun ardından diğer bütün malzemeleri ekleyerek 5 dakika daha pişirin. Fırını 180 dereceye ayarlayın.
    4. Bir fırın kabının tabanını tereyağı ile yağlayın ve galeta unu serpin. Bir ekmek hamurunu serin, üzerine hazırlanan iç malzemeyi, mozzarellayı ve maydanozu serin ve ikinci ekmek hamuru ile kapatın.
    5. Üzerine tereyağı sürün ve biberiye serpin, 180 derecede 20 dakika pişirildikten sonra keserek servis edin.

    Bu nefis Etli Ekmek Tarifi | Videolu Tarif tarifi favoriniz olacak. YEMEK TARİFİ REHBERİ ailesi olarak afiyetler dileriz.

    Ziyaretçi Yorumları

    Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

    Adınız - Soyadınız

    E-Posta Adresiniz

    Yorumunuz

    Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

    01Yulaflı Yoğurt Tarifi

    Yulaflı Yoğurt Tarifiyemektarifirehberi

    02Ev Burması

    Ev Burmasıyemektarifirehberi

    03Acı Salsa Soslu Biftek

    Acı Salsa Soslu Biftekyemektarifirehberi

    Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

    Kuşbaşılı Pide

    Kuşbaşılı Pide yemektarifirehberi

    Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

    01Yulaflı Yoğurt Tarifi

    Yulaflı Yoğurt Tarifiyemektarifirehberi

    02Havuç Kabak Tarator

    Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

    03Yuvalama Çorbası

    Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

    ...

    Tüm Hakları Saklıdır - 2020