En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Gazpacho Tarifi | Videolu Tarif

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Gazpacho Tarifi | Videolu Tarif
Gazpacho Tarifi | Videolu Tarif

0 Kişinin Defterine Ekli

10 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Pişirme Süresi : 30 dk

Kaç Kişilik : 1

Misafirleriniz için özel bir tarif arıyorsanız Gazpacho Tarifi | Videolu Tarif tam size göre. İspanyol Mutfağı’ndan gelen Gazpacho; sebze veya çeşitli meyvelerin püre haline getirilmesiyle hazırlanan bir soğuk çorbadır. Anlatılan hikayelere göre Gazpacho’nun hikayesi Romalılara kadar uzanıyor. Hikayeye göre uzun yolculuklarda kuru ekmek, sirke, sarımsak taşıyan roma askerleri; bu malzemeleri ezip karıştırarak yiyorlardı ve bu lezzetin onları hastalıklara karşı koruduklarına inanıyorlardı. Amerika’nın keşfiyle beraber Akdeniz Mutfağı’yla buluşan domates&salatalık ikilisi çok daha sonradan geliyor Gazpacho’ya…  Zamanla İspanya’nın farklı bölgelerinde karpuz gibi meyvelerle de hazırlanan gazpacho, artık dünyada en çok bilinen İspanyol lezzetlerinden biridir. En meşhur gazpacho türü ise geleneksel domatesli Gazpacho’dur. Domates ve salatalığın buluşması, Türk mutfağına da hiç yabancı olmadığından bu lezzeti çok seveceğinizi garanti ediyoruz. Finalde üzerine gezdireceğiniz zeytinyağı ile bu lezzet şölenine hazır olun! Yaz sıcaklarında ferahlatıcı ve doyurucu özelliğiyle çok tercih ettiğimiz diğer soğuk çorba tarifleri için sizi yazımıza davet ederim!

Gazpacho Tarifi | Videolu Tarif Malzemeleri

  • 2 adet domates, kabukları soyulmuş, sapları alınmış
  • 1 diş ezilmiş sarımsak
  • 1 adet salatalık, soyulmuş
  • 1 adet kırmızı soğan, küçük boy, soyulmuş
  • 1 adet köy biberi, çekirdekleri ayıklanmış
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı, sızma
  • Yarım tatlı kaşığı tuz
  • Yarım tatlı kaşığı Knorr Karabiber
  • 1 dilim ekmek, bayat, ufalanmış

Gazpacho Tarifi | Videolu Tarif Nasıl Yapılır?

  1. Bir blenderda; ekmeği çekin. Ardından domates, salatalık, köy biberi, soğan, kapya biber ve sarımsağı çekip, önceden çektiğiniz ekmeği içine ekleyin. Nar ekşisi, tuz, karabiber ve zeytinyağı ilave edip tekrar karıştırın.
  2. Buzdolabında 3 saat boyuca bekletin. Ardından içine taze nane ekleyerek servis edin.

Bu nefis Gazpacho Tarifi | Videolu Tarif tarifi favoriniz olacak. YEMEK TARİFİ REHBERİ ailesi olarak afiyetler dileriz.

Ziyaretçi Yorumları

Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

Adınız - Soyadınız

E-Posta Adresiniz

Yorumunuz

Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

01Yulaflı Yoğurt Tarifi

Yulaflı Yoğurt Tarifiyemektarifirehberi

02Ev Burması

Ev Burmasıyemektarifirehberi

03Acı Salsa Soslu Biftek

Acı Salsa Soslu Biftekyemektarifirehberi

Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

Kuşbaşılı Pide

Kuşbaşılı Pide yemektarifirehberi

Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

01Yulaflı Yoğurt Tarifi

Yulaflı Yoğurt Tarifiyemektarifirehberi

02Havuç Kabak Tarator

Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

03Yuvalama Çorbası

Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

...

Tüm Hakları Saklıdır - 2020