En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Brüksel Lahanası ve Bademli Tavuk | Videolu Tarif

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Brüksel Lahanası ve Bademli Tavuk | Videolu Tarif
Brüksel Lahanası ve Bademli Tavuk | Videolu Tarif

0 Kişinin Defterine Ekli

7 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 30 dk

Pişirme Süresi : 45 dk

Kaç Kişilik : 4

Geleneksel lezzetlerimizden Brüksel Lahanası ve Bademli Tavuk | Videolu Tarif, şimdi YEMEK TARİFİ REHBERİ güvencesiyle karşınızda. Proteini bol yemekler arasında yer alan Brüksel lahanalı bademli tavuk tarifi sofralarınıza lezzet katacak! Sebze ve tavuğun mükemmel uyumunun keyfini çıkarın! Brüksel lahanası ile farklı ve leziz bir yemek hazırlamak isterseniz de sizi Brüksel lahanası yemeği tarifimize alalım! Sofralarımızda en çok yer verdiğimiz faydalı besinler arasında yer alan tavuk, haşlama, fırında, tencerede her türlü teknikle hem kolay hem de pratik bir şekilde hazırlanabildiği için kurtarıcı besinlerden biri. Birkaç leziz çeşni ve malzeme yardımıyla değişik, ekonomik ve pratik fırında tavuk tarifleri hazırlamak mümkün. Knorr’un tavuk çeşnileriyle lezzetlendirdiğimiz fırında tavuk, kanat, incik ve göğüs etiyle hazırladığımız sofranızı şenlendirecek 15 pratik ve lezzetli fırında tavuk tarifliyle karşınızdayız. Buyurun listemiz…

Brüksel Lahanası ve Bademli Tavuk | Videolu Tarif Malzemeleri

    Ana Malzemeler

    • 400 gram (g) tavuk but
    • 4 diş sarımsak, ezilmiş
    • 2 yemek kaşığı zeytinyağı

    Sebzeler

    • 10 adet brüksel lahanası, ikiye bölünmüş
    • 1 dilim balkabağı, büyük küp doğranmış
    • 8 adet çeri domates
    • 2 adet kırmızı soğan, 4’e bölünmüş
    • yarım adet brokoli
    • 2 yemek kaşığı badem, ince kıyılmış

    Sos İçin

    • 2 diş sarımsak, ezilmiş
    • 4 yemek kaşığı tereyağı
    • 1 tatlı kaşığı kimyon
    • 1 tatlı kaşığı tuz
    • yarım tatlı kaşığı Knorr Karabiber

    Brüksel Lahanası ve Bademli Tavuk | Videolu Tarif Nasıl Yapılır?

    1.  Tavukları en az 2 saat önceden tercihen bir gece önceden ezilmiş sarımsak ve zeytinyağı ile marine edip, streçleyin.
    2. Tereyağı’nı bir tavada eritin; sarımsağı, zeytinyağı, kimyon, tuz ve karabiberi ekleyin, karıştırın.
    3.  Sebzeleri bir fırın tepsisine dizin. Üzerine marine ettiğiniz tavukları dizin. Badem ekleyin.
    4.  180 dereceye önceden ayarlanmış fırında, 30 dakika pişirin. Ardından servis edin.

    Bu nefis Brüksel Lahanası ve Bademli Tavuk | Videolu Tarif tarifi favoriniz olacak. YEMEK TARİFİ REHBERİ ailesi olarak afiyetler dileriz.

    Ziyaretçi Yorumları

    Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

    Adınız - Soyadınız

    E-Posta Adresiniz

    Yorumunuz

    Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

    01Yulaflı Yoğurt Tarifi

    Yulaflı Yoğurt Tarifiyemektarifirehberi

    02Ev Burması

    Ev Burmasıyemektarifirehberi

    03Acı Salsa Soslu Biftek

    Acı Salsa Soslu Biftekyemektarifirehberi

    Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

    Kuşbaşılı Pide

    Kuşbaşılı Pide yemektarifirehberi

    Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

    01Yulaflı Yoğurt Tarifi

    Yulaflı Yoğurt Tarifiyemektarifirehberi

    02Havuç Kabak Tarator

    Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

    03Yuvalama Çorbası

    Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

    ...

    Tüm Hakları Saklıdır - 2020