Hazırlama Süresi : 30 dk
Pişirme Süresi : 40 dk
Kaç Kişilik : 4
Misafirleriniz için özel bir tarif arıyorsanız Hamsili Pilav Tarifi | Videolu Tarif tam size göre. Neredeyse solungaçlarına kadar uzayan ağzı ve diğer balıklara göre hüzünlü bakan gözleriyle hamsi, balık yemem diyenlerin bile severek yediği bir balıktır. Av mevsimi açıldığı anda hamsiyi tezgahlarda görmeye başlarsınız. Yazın da görürsünüz ama buzhanedir. Kış hamsisinin tadını alanlar yazın pek tercih etmezler. Her balık gibi hamsi de kışın soğuk havayı gördükçe iyice yağlanır, dolayısıyla lezzetlenir. Türkiye’de Marmara ve Karadeniz’den hamsi çıkar ve ikisi de çok lezzetlidir. Eğer Karadenizli değilseniz ve Karadeniz’e giderseniz, mutfaklarında en çok üç şeye rastlayacaksınız; hamsi, hamsi ve yine hamsi! Karalahana, fasulye ve mısır unu da var tabi ama hamsiyle çok yaratıcı olabiliyorlar. Hamsili pilav, hamsi kuşu, hamsili kaygana birkaç örnek. Hamsili pilav hangi yöreye aittir derseniz, aslında tüm Karadeniz’in yemeğidir. Hamsili pilav yapımı çok kolay bir yemektir. Önceden pişirdiğiniz pilav ile çiğ hamsileri birleştirip 15 dakika pişirip, demlendiriyorsunuz ve hamsili pilavınız hazır. Bir porsiyon hamsili pilav kalorisi 334’dür, protein ve kalp ve damar hastalıklarının önlenmesinde önemli rol oynayan omega-3 açısından çok zengindir. Tezgahtaki en güzel hamsileri aldıysak, mutfağa geçelim!
Afiyet olsun! Hamsili Pilav Tarifi | Videolu Tarif ve daha fazlası için YEMEK TARİFİ REHBERİ sitemizi takipte kalın.
Ziyaretçi Yorumları
Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin
Yulaflı Yoğurt Tarifiyemektarifirehberi
Ev Burmasıyemektarifirehberi
Acı Salsa Soslu Biftekyemektarifirehberi
Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri
Kuşbaşılı Pide yemektarifirehberi
Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler
Yulaflı Yoğurt Tarifiyemektarifirehberi
Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi
Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi
SAYFALAR
KATEGORİLER
...
Tüm Hakları Saklıdır - 2020