En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Baklalı Enginar Tarifi | Videolu Tarif

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Baklalı Enginar Tarifi | Videolu Tarif
Baklalı Enginar Tarifi | Videolu Tarif

0 Kişinin Defterine Ekli

9 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 10 dk

Pişirme Süresi : 15 dk

Kaç Kişilik : 1

Baklalı Enginar Tarifi | Videolu Tarif tarifi, YEMEK TARİFİ REHBERİ farkıyla hem pratik hem de lezzetli. Aristo enginarlara kaktüs diyordu, aslında doğruydu da, gördükleri yabani enginardı ve onlara Yunanca ‘kaktos’ deniliyor. Avrupa’da ülkeden ülkeye farklılık gösterse de enginarın ismi ilk başta İspanya’da yaşayan Araplar tarafından konulmuş ve İspanyollar ve İtalyanlar tarafında kendi dillerine evrilmiştir, Enginar Akdeniz’e kıyısı olan ülkelerde yetişir, kasımpatı, yıldız çiçeği ve ayçiçekleriyle benzer familyalardandırlar. Enginarın da mor bir çiçeği vardır, yemek için açmadan toplanır. Enginarın uzun yaprakları, ortaçağda ilaç olarak kullanılıyormuş. Asırlardır servis edilen enginarla ilgili bazılarımız çok hassas olabiliyoruz; mesela ünlü ressam Caravaggio, bir restorandaki garson ile, getirdiği enginarlardan hangisi tereyağlı, hangisi kızartma olduğu hakkında net bir cevap alamayınca, kavga etmiş. Evet, Caravaggio’nun yaptığı biraz aşırı, ama enginarın sezonu çok uzun değildir, en güzel şekilde pişirilmeli ve yenilmeli, güzel yapılmışı varsa da kaçırılmamalı. Şimdi, baklalı enginar tarifimize geçelim! 1 porsiyon baklalı enginar 106 kaloridir, protein ve lif açısından çok zengindir, kötü kolestrolü düşürür ve karaciğeri temizler.

Baklalı Enginar Tarifi | Videolu Tarif Malzemeleri

  • 3 adet enginar
  • 1 su bardağı bakla
  • 6 dal dereotu, ince kıyılmış
  • 3 adet arpacık soğan, ince doğranmış
  • 6 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 su bardağı su
  • yarım yemek kaşığı tuz
  • yarım adet limon, kabuğu rendelenmiş

Baklalı Enginar Tarifi | Videolu Tarif Nasıl Yapılır?

  1. Bir tavaya zeytinyağı ekleyerek soğanları kavurun ve sarımsakları ekleyin. Ardından su ekleyin.
  2. Ardından baklaları ekleyerek, 3 ila 4 dakika haşlayın.
  3. Enginarları ekleyerek 10 dakika kaynatın.
  4. Enginarların üzerine baklaları dizin ve dereotu ekleyin, servis edin.

Sofralarınızdan bereket, evinizden huzur eksik olmasın. Baklalı Enginar Tarifi | Videolu Tarif ile sevdiklerinizi mutlu edin.

Ziyaretçi Yorumları

Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

Adınız - Soyadınız

E-Posta Adresiniz

Yorumunuz

Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

01Yulaflı Yoğurt Tarifi

Yulaflı Yoğurt Tarifiyemektarifirehberi

02Ev Burması

Ev Burmasıyemektarifirehberi

03Acı Salsa Soslu Biftek

Acı Salsa Soslu Biftekyemektarifirehberi

Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

Kuşbaşılı Pide

Kuşbaşılı Pide yemektarifirehberi

Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

01Yulaflı Yoğurt Tarifi

Yulaflı Yoğurt Tarifiyemektarifirehberi

02Havuç Kabak Tarator

Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

03Yuvalama Çorbası

Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

...

Tüm Hakları Saklıdır - 2020