En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Fırında Palamut Buğulama Tarifi

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Fırında Palamut Buğulama Tarifi
Fırında Palamut Buğulama Tarifi

0 Kişinin Defterine Ekli

9 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 20 dk

Pişirme Süresi : 30 dk

Kaç Kişilik : 2

Fırında Palamut Buğulama Tarifi tarifi, YEMEK TARİFİ REHBERİ farkıyla hem pratik hem de lezzetli. Fırın yemekleri pratikliği sebebiyle çok tercih ediliyor. Özellikle fırında balık, kolay yapılışı ve kokusuz pişmesinden dolayı ön sıralarda yerini alıyor. Hamsi, sardalya, istavrit, levrek, lüfer, tekir, uskumru gibi palamut balığı da Türkiye’de en sık tüketilen balıklardan biri. Fırında palamut buğulama ise pratikliği ve lezzetiyle balık sevenlerin gözdelerinden bir tanesi. fırında palamut Buğulama tarifi çokça seviliyor ve kolayca hazırlanıyor. Balık yemekleri kızartma, buğulama veya fırında pişirilebiliyor. Bu tamamen damak tadına ve tercihe bağlı. Fırın yemekleri genelde daha hafif olduğundan ve pratikliği sebebiyle tercih ediliyor. Balık içinse işi kolaylaştıran ve lezzetinden bir şey götürmediği için fırın balık yemekleri sıkça tercih ediliyor. Çoğu zaman balık yemek demek akla evin kokmasını getiriyor olabiliyor. Fırında balık yemeklerinin temizlik ve koku açısından da daha avantajlı olduğu düşünülüyor. Genelde bol yeşillik ve limonla tüketilen taze balık, formunu korumak isteyenler için de öneriliyor. Kağıtta Levrek, kurutulmuş¸ domatesli fırında somon, gümüş buğulama, fırında soyalı somon, çipura ızgara, kağıtta levrek gibi alternatifleri de aklınızda bulundurabilirsiniz. Balık mevsimi geldiği için sevinenler doğru yerdesiniz. Fırında palamut buğulama kolayca yapacağınız ve balık yemeyi daha cazip hale getirecek bir tarif. Palamut biraz yağlı bir balık olduğundan genellikle ızgarada ve fırında pişirilir. Dilerseniz tavada az yağlı pişirebilirsiniz. Fırında hazırladığımız gibi bir tencere yerleştirdiğimiz malzemelerimizi, kısık ateşte Palamut buğulama tavada da pişirilebilir ancak tencere daha iyi bir seçim olacaktır. Tencerede kısık ateşte yaklaşık yarım saatte pişer. Fırında palamut buğulama 220 derecede pişer. Fırında palamut buğulama yaklaşık 15 dakikada pişer. Balık Pişirme Yöntemleri: Çeşitlerine Göre Balık Pişirme başlıklı yazımızda balık pişirme tekniklerini anlattık. Balık keyfinizi zahmetsizce sofranıza taşıyacak püf noktalarını yazımızda bulabilirsiniz. Omega 3 deposu balık tarifleri YEMEK TARİFİ REHBERİ’da! Balık çeşitleriyle hazırlanan; ana yemek, salata, makarna ve daha pek çok lezzete hemen göz atın.

Fırında Palamut Buğulama Tarifi Malzemeleri

  • 1 adet palamut
  • çeyrek su bardağı zeytinyağı
  • 1 adet limon
  • 1 tatlı kaşığı Knorr Kekik
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Fırında Palamut Buğulama Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Fırını 220 dereceye ısıtın.
  2. Bir kabın içerisinde sos malzemelerini karıştırın.
  3. Yağlı kağıt serili fırın kabına palamutları yerleştirip üzerine sosu ilave edin ve 15 dakika fırınlayın.
  4. Küçük bir tencerede patates püresini paket talimatına göre hazırlayın.
  5. Palamutların üzerine taze soğan ve susam serpip, patates püresi ile servis edin.

Sofralarınızdan bereket, evinizden huzur eksik olmasın. Fırında Palamut Buğulama Tarifi ile sevdiklerinizi mutlu edin.

Ziyaretçi Yorumları

Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

Adınız - Soyadınız

E-Posta Adresiniz

Yorumunuz

Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

01Yulaflı Yoğurt Tarifi

Yulaflı Yoğurt Tarifiyemektarifirehberi

02Ev Burması

Ev Burmasıyemektarifirehberi

03Acı Salsa Soslu Biftek

Acı Salsa Soslu Biftekyemektarifirehberi

Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

Kuşbaşılı Pide

Kuşbaşılı Pide yemektarifirehberi

Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

01Yulaflı Yoğurt Tarifi

Yulaflı Yoğurt Tarifiyemektarifirehberi

02Havuç Kabak Tarator

Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

03Yuvalama Çorbası

Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

...

Tüm Hakları Saklıdır - 2020